Dugonjić sezono odprl z lansko formo

Na mednarodnem plavalnem mitingu v Kranju je Damir Dugonjić po dolgem času nastopil tudi na 200 m prosto.

Objavljeno
10. januar 2016 20.52
Odpto DP Slovenije. Plavalec Dugonjić Damir. V Kranju 6.6.2015
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Kranj - V nadaljevanju mednarodne plavalnega mitinga v Kranju je reprezentant Fužinarja Damir Dugonjić z izidom 1:01,61 na 100 m prsno tudi v nedeljo poskrbel za odličen dosežek. Že v soboto je ob zmagi na 50 m prsno dosegel najboljši posamični izid tekmovanja, po skoraj dve letih pa je spet nastopil tudi na 200 m prsno in osvojil četrto mesto.

»Na 100 m prsno sem tem nekje, kjer sem lani zaključil, kar je za uvod v sezono dobro. Seveda od sebe vedno pričakujem več, a moram iti korak za korakom ter do konca priprav plavati pod 1:01, saj potem vem, da maja na EP, ko bom spočit in obrit, lahko plavam pod minuto,« je dejal plavalec, ki ga ta mesec čaka še nastop na mitingu v Ženevi, konec meseca pa na državnem prvenstvu v Mariboru.

Posebnost tokratnega nastopa v Kranju je bila zanj tekma na 200 m prsno. »To je bil res super trening, čeprav me je bilo tudi malo strah, ker tega tako dolgo že nisem plaval. Bilo je naporno, bolelo je, ampak vem, da mi to za 100 m prsno lahko zelo pomaga, zato bom na 200 m prsno nastopal tudi na naslednjih tekmah,« je še dejal.

Ravenska reprezentantka Tjaša Oder je zanesljivo slavila na 400 m mešano, njena mlada klubska kolegica Janja Šegel na 200 m prosto, kjer je bila boljša od še ene Ravenčanke Gaje Natlačen, Radovljičanke Tjaše Pintar in Odrove. Po pričakovanjih je slovenski rekorder Robert Žbogar zmagal na 200 m delfin in pred tem tudi na 200 m prosto.

Sicer pa so po odhodu kitajskih reprezentantov v nedeljo v Kranju izstopali plavalci iz Velike Britanije. Lauren Quigley je bila na 100 m hrbtno hitrejša od Ave Scoillmayer in Janje Jamšek, Katie Matts pa na 50 m prsno od slovenske rekorderke Tjaše Vozel.