Dugonjić tudi na papirju najmočnejši

Ob evropskem prvaku iz Debrecena ima lepe možnosti za finale na skorajšnjem plavalnem EP v Berlinu še Tjaša Oder.

Objavljeno
15. avgust 2014 13.03
hočevar plavanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Slovenski plavalci so se danes odpravili na pot proti Berlinu, kjer jih od ponedeljka čaka bazenski del letošnjega evropskega prvenstva v plavanju in vodnih športih. Znani so tudi že seznami prijavljenih po posameznih disciplinah, med Slovenci je pričakovano najvišje član ravenskega Fužinarja Damir Dugonjić.

Evropski prvak na 50 metrov prsno s predlanskega prvenstva v Debrecenu je v svoji paradni disciplini na papirju drugi za Britancem Adamom Peatyjem, na 100 metrov prsno pa tretji, tudi za še enim Otočanom Rossom Murdochom. Med elitno deseterico, pa četudi povsem pri repu, je tudi Tjaša Oder na 1500 metrov prosto.

V izjemno ostri konkurenci bo večina Slovencev merila na uvrstitve do 16. mesta, kamor se - glede na prijave - uvrščata še Odrova na 800 metrov prosto in Gaja Natlačen v isti disciplini in na 1500 metrov prosto, medtem ko Anja Klinar, ki ji letos po poškodbi še manjka res odmeven dosežek, le za mesto zaostaja za 16 najboljšimi časi na 200 metrov delfin.

Seveda pa niti preostala sedmerica potnikov v Berlin ne bo metala puške v koruzo. Presenečenja z najboljšimi letošnjimi dosežki kujejo šprinterja Matjaž Markič in Tjaša Vozel, ob morebitnem novem državnem rekordu na 50 metrov hrbtno bi utegnila biti blizu tudi Ava Schollmayer, nekaj slaše izhodišče pa imajo Tanja Šmid, Špela Perše, Robert Žbogar in Martin Bau.

Naši reprezentanti prvenstvo začenjajo v ponedeljek, ko Dugonjića že čaka nastop na 100 metrov prsno, medtem ko se bodo Žbogar (50 m delfin), Schollmayerjeva (200 m hrbtno) in Bau (400 m prosto) bolj ko ne ogrevali za svoje paradne discipline.