Dugonjić v Mariboru v svoji ligi

Damir Dugonjić je na mitingu v Mariboru zlahka opravil s tekmeci, Anja Klinar je ugnala Tjašo Oder.

Objavljeno
28. januar 2016 21.16
G. L.
G. L.

Maribor - Uvodni dan zimskega prvenstva Slovenije v Mariboru, ki bo trajal vse do nedelje, je najbolj zaznamoval najboljši slovenski plavalec ta hip Damir Dugonjić, ki je s tekmeci z lahkoto opravil na 100 m prsno. Prepričljiva je bila tudi Anja Klinar, ki je svojo najhujšo tekmico na 400 m Tjašo Oder premagala za več kot dve sekundi.

Plavalec ravenskega Fužinarja se je v finale 100-metrske tekme prebil s kar štiri sekunde hitrejšim časom od zasledovalcev, v finalu pa je bil najhitrejši z izidom 58,49. »Ta tekma mi pride prav zaradi tega, da tekmujem, v malih bazenih so namreč zelo pomembni obrati, te pa delam tudi v olimpijskem, zato to zelo prav pride. V tem času sicer ogromno treniram v velikem, ne toliko v majhnem, a fino je tekmovati. Veliko je tudi skokov, podvodnega plavanja, lahko to vadim, zato ni važno, kje tekmujem. Ta tekma je en dober trening, na tekmi se veliko bolj utrudim,« je za STA povedal Dugonjić, ki ga jutri čaka še nastop na 50 m prsno. 

V ženski konkurenci smo videli zanimiva obračuna na 400 m prosto in 200 m delfin, v obeh primerih pa se je zmage razveselila Klinarjeva. »To je zame dobra tekma, ker je dober trening, noben trening ni tako dober kot tekma sama. Upam, da bom dosegla dobre rezultate, ki jih na treningih ne morem. Mislim, da smo Slovenci med sabo dobra konkurenca, to je močna tekma z državnega vidika, zato nas je večina tukaj, gre le najpomembnejše tekmovanje v državi,« je dejala Gorenjka, ki jo v štajerskem bazenu jutri čakata še po dva nastopa.