Po daljšem odmoru Dvoršakova do novih ciljev

Strelka Živa Dvoršak se od tekem za svetovni pokal poslavlja z 29. mestom na tekmi z MK puško v trojnem položaju.

Objavljeno
13. avgust 2015 12.53
Strelstvo Dvoršak
M. F., šport
M. F., šport

Gabala - Enajst slovenskih strelcev se ta teden meri v Azerbajdžanu na zadnji tekmi za svetovni pokal v letošnji sezoni pred finalom sezone na Bavarskem, na katerem bržkone ne bo slovenskega predstavnika. Preizkušnja v Gabali je zanje zelo pomembna, saj prinaša zadnji paket vozovnic za olimpijske igre v Riu pred februarskim evropskim prvenstvom z zračnim orožjem na Madžarskem. Doslej sta si nastop v Braziliji zagotovila Petra Dobravec (zračna pištola), uspelo ji je na lanskem SP v Granadi, in Boštjan Maček (trap), ki je kvoto osvojil na nedavnem EP na Pragerskem.

Vso sezono je vozovnica za Rio v mislih prve slovenske strelke Žive Dvoršak, ki se je od letošnjih tekem za svetovni pokal v Gabali poslovila z 29. mestom v disciplini malokalibrska puška trojni položaj. Ustrelila je 579 krogov; kleče 188, leže 196, stoje 195. »Ni kaj dosti povedati. Konkurenca je ogromna, rezultati so izjemno visoki in že za uvrstitev v finale moraš streljati vrhunsko. Zalomilo se mi je že na začetku tekme kleče. Naslednja dva položaja mi nista prinesla uvrstitve, ki sem si jo želela,« je opisala razplet Ljubljančanka, ki je olimpijski krst uspešno pristala pred tremi leti v Londonu.

Trenerka Polona Sladič, ki z Dvoršakovo uspešno sodeluje, 24-letnico opisuje kot zahtevno tekmovalko, ki po vsaki tekmi natančno, do najmanjše podrobnosti analizira napake, saj stremi k popolnosti, od sebe vselej zahteva največ. Tudi po nastopih v Gabali bo tako. Kako naprej? »Najprej potrebujem daljši odmor in šele, ko bo glava prazna, se bomo pogovarjali o načrtih,« je dejala najboljša slovenska in dodala, da bo zanjo glavni cilj prihodnje sezone čim boljša priprava za februarsko EP.

Danes v kvalifikacijah je Kevin Venta tekmo z zračno pištolo končal na 46. mestu (572 krogov). Eliminacije za jutrišnjo tekmo z malokalibrsko puško v trojnem položaju čakajo Rajmonda Debevca, Roberta Markojo in Željka Moičevića, jutri bodo tekmovale še Petra Dobravec, Majda Raušl (obe zračna pištola) in Jasmina Maček (trap). Slovenske nastope bosta v soboto sklenila Boštjan Maček in Denis Vatovec (trap).