Edvard Kolar praznih rok v (dvo)boju za predsednika UEG

Na volilnem kongresu v Splitu je prepričal 20 delegatov, njegov azerbajdžanski protikandidat Farid Gajibov pa 28.

Objavljeno
02. december 2017 11.21
J. P.
J. P.

Split - Slovenski športni delavec Edvard Kolar ni prepričal dovolj delegatov, da bi na današnjem volilnem kongresu v Splitu postal peti predsednik Evropske gimnastične zveze (UEG), je poročala STA. Prejel je namreč 20 glasov, njegov protikandidat, Azerbajdžanec Farid Gajibov, dosedanji podpredsednik zveze, pa 28. Med kandidati za druge odbore sta sicer še dva Slovenca - Ivan Levak ponovno kandidira za nadzorni odbor UEG, Špela Dragaš pa za tehnični komite za ritmično gimnastiko.

Kolar, direktor Športne loterije, se je doslej že dvakrat potegoval za člana izvršnega odbora Mednarodne gimnastične zveze (FIG), toda obakrat neuspešno. Gajibov pa je sicer generalni sekretar Azerbajdžanske gimnastične zveze (AGF), za predsedniški stolček na 27. kongresu na Hrvaškem pa je potreboval vsaj 26 glasov od 50 delegatov, med katerimi je eden oddal prazno, eden pa neveljavno glasovnico. Novi prvi mož evropske gimnastike bo nasledil Francoza Georgesa Guelzeca, ki je bil na čelu UEG od leta 2009, tokrat pa ni kandidiral.

»Še predvčerajšnjim mi je kazalo bistveno bolje. Očitno se mi v zadnjem trenutku ni posrečilo zadržati nekaterih glasov, ki so šli na stran tekmeca. Toda ne glede na vse sem zadovoljen. Seveda ne s tem, da nisem bil izvoljen, toda vseeno mislim, da rezultat ni tako slab. Z gimnastiko živim že vse življenje, zato bom delo nadaljeval pri Gimnastični zvezi Slovenije in ji pomagal, če se bo seveda na volitvah odločila za to,« je mešanih občutkov komentiral Kolar. UEG je izvolila tudi tri podpredsednike: Švicarja Rudolfa Hedigerja, Francoza Michela Boutarda in Grka Athanasiosa Vasileiadisa.