Elan doma brez milosti

Tradicionalni svetovni pokal v padalskih skokih na cilj v Lescah vnovič vzorno izveden, zmaga pa je ostala doma.

Objavljeno
29. junij 2014 16.41
Padalci v Lescah, Ekipa Elan, Domen Vodišek
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Lesce - Zadnji junijski konec tedna na letališču v Lescah po dolgoletni tradiciji pripada padalcem, ki so se na pokalu Bleda srečali že štiriindvajsetič, v zadnjih letih pa to tekmovanje šteje tudi za točke svetovnega pokala v skokih na cilj. Piko na i vnovič vzorno izvedeni preizkušnji so dodali še domači padalci, člani ekipe Elana, ki so s pridom unovčili poznavanje poligona in se naposled veselili z visoko prednostjo. Svoj kamenček v mozaik pa so dodali še Domen Vodišek, ki je bil drugi med posamezniki, ter Matevž Vukotič in Matevž Cestnik, ki sta se povzpela na drugo oz. tretjo stopničko med mladinci. Nekoliko slabše se je odrezala Maja Sajovic, ki je bila do šeste serije v igri za zmago, a sta se ji sedmi in osmi skok ponesrečila. Sicer pa je Elan skakal suvereno že od prve serije naprej, Roman Karun, Peter Balta, Uroš Ban, Senad Salkič in Domen Vodišek so namreč uvodoma zbrali vsega en centimeter, prednost pa je do konca le še naraščala in tudi v zadnji seriji so z vsega enim centimetrom zmago le še potrdili.

»Z domačo tekmo in uvrstitvami sem zelo zadovoljen. Že po tekmi na Reki smo žareli od navdušenja, po zmagi na tej preizkušnji pred domačimi navijači pa je venomer najslajše. Sezono smo začeli zelo uspešno, v takšnem rezultatskem ritmu si želimo tudi nadaljevati, kar pa bo zelo težko, saj nas čakajo še številna tekmovanja,« je ocenil Vodišek.

»Vsaka zmaga je navdušujoča, če pa se ti posreči še na domačem letališču in pred svojimi navijači, je uspeh še precej slajši. Zmaga je čista kot solza, kar je pokazala naša velika prednost, uspeh pa gre pripisati tudi poznavanju težkih razmer, ki smo jih vajeni. Prvi dve tekmi sta se za nas razpletli idealno, zato z optimizmom zremo tudi v nadaljevanje sezone,« je razkril ključ do uspeha Ban. Naslednjo tekmo za svetovni pokal bo gostil nemški Peiting čez tri tedne.

IZIDI TEKME SVETOVNEGA POKALA V SKOKIH NA CILJ V LESCAH

Ekipe: 1. Elan (Karun, Balta, Ban, Salkič, Vodišek) 30 cm, 2. Dukla I (Češ) 47, 3. INT (Ita) 56, 9. Ptuj (Vindiš, Kostanjevec, Erjavec, Čuš, Sajovic) 95, 33. Ptuj ALC (Cestnik, Veselič, Korpar, M. Vukotič, J. Vukotič) 207.

Moški: 1. Hajek (Češ) 3, 2. Vodišek 4, 3. Filippini (Ita) 4, 5. Ban, Erjavec in Salkič po 6.

Ženske: 1. Ferrand (Fra) 5, 2. Lykke (Dan) 15, 3. Schwertl (Avs) 17, 19. Sajovic 40.

Mladinci: 1. Hajek 3, 2. M. Vukotič 14, 3. Cestnik 18.