Encijani s pomočjo bratov Skofič do prepričljive zmage

Slovenski ragbisti so na pomembni tekmi za obstanek v evropskem pokalu narodov premagali Bolgarijo s 43:17.

Objavljeno
12. april 2014 19.01
Ragbi
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Za ragbi v Sloveniji bržkone še ni nikdar ni bilo tolikšnega zanimanja, kot na tekmi v evropskem pokalu narodov v skupini 2C proti Bolgariji. Za to so poskrbeli bratje Skofič, Angleži s slovenskimi koreninami, ki so se ponudili, da priskočijo na pomoč encijanom in z zmago s 43:17 tudi naredili velik korak k obstanku v tem tekmovanju.

Bratje so že pred tekmo poželi veliko medijskega zanimanja, ne le pri nas, temveč tudi na Otoku, na štadionu Žak v Spodnji Šiški pa je 2500 gledalcev zapolnilo tribune. med drugim si je tekmo ogledal tudi predsednik države Borut Pahor.

Archie, Frankie, George, Jack in Max Skofič so tako prvič oblekli drese s slovenskim grbom (pred tekmo so se menda učili tudi Zdravljice) in s svojimi potezami poželi navdušenje med navijači. Max je bil na koncu proglašen tudi za najboljšega igralca tekme.

Skofičevi so obenem dosegli tudi svojevrsten rekord: še nikdar ni za eno reprezentanco igralo pet bratov.

S petimi osvojenimi točkami (štiri za zmago ter bonus točka za več kot pet zadetkov) je Slovenija krog pred koncem na tretjem mestu v skupini ter na dobri poti, da si zagotovi obstanek. Maja jo čaka samo še obračun z zadnjeuvrščeno Avstrijo.