EP: Galičeva v dvojicah izpadla v četrtfinalu

Slovenska namiznoteniška igralka Alex Galič je bila na evropskem prvenstvu le eno zmago oddaljena od odličja.

Objavljeno
22. oktober 2016 17.17
M. Ž., STA
M. Ž., STA

Budimpešta - Slovenska namiznoteniška igralka Alex Galič je bila na evropskem namiznoteniškem prvenstvu v Budimpešti blizu kolajne.

Za to ji je zmanjkala le ena zmaga, saj sta skupaj s Švicarko Rachel Moret v igri dvojic izgubili v četrtfinalu. S 4:1 sta ju premagali Nemki Kristin Silbereisen in Sabine Winter.

Slovensko-švicarski par je bil brez pravih možnosti, kar je pokazal že prvi niz, v katerem sta Nemki zmagali z 11:1. Galičeva in kolegica sta sicer po zaostanku z 0:3 dobili častni niz, a petega nato spet zanesljivo izgubili (3:11).

Galičeva je bila tokrat zadnja slovenska predstavnica, ponavadi je za zadnje slovenske nastope vedno skrbel Bojan Tokić. Novogoričan pa bo letošnje prvenstvo hitro pozabil, saj je tako med dvojicami kot med posamezniki izgubil v drugem krogu. Med posamezniki ga je nekoliko presenetljivo premagal Finec Benedek Olah.

»Največ težav je imel z vračanjem servisa. Finec ima odlično prvo žogo in tega se je Bojan bal, zato je bil tudi večji del obračuna nervozen. Treba je priznati, da je Olah v ključnih momentih odigral odlično, predvsem pa pogumno. Žal mi je, da Bojanu ni uspelo razviti prave igre. V našem športu je tako, da malenkost slabše vračanje servisa lahko pomeni poraz proti precej slabšemu igralcu. Bojan si je zelo želel dobrega rezultata na tem prvenstvu. Škoda za ta poraz. S formo, ki jo kaže v zadnjem obdobju, bi lahko prišel zelo daleč,« je nastop Tokića ocenil selektor reprezentance Jože Urh.