EP v jadranju: Žbogar se je povzpel na sedmo mesto

Jadralec Vasilij Žbogar je na EP danes zasedel 9. in 2. mesto ter v skupnem seštevku napredoval na sedmo mesto.

Objavljeno
11. marec 2016 19.09
OLY-YACH-SAMFIN-HEATS-DAY2/
M. Ž.
M. Ž.

Barcelona - Slovenski jadralec Vasilij Žbogar je na odprtem evropskem prvenstvu razreda finn v Barceloni zavoljo dobrih plovov napredoval na skupno sedmo mesto.

Žbogar je bil pred današnjim petim in šestim plovom na petnajstem mestu, nato pa osvojil deveto in drugo mesto, kar je pomenilo skok za osem mest. Drugi slovenski predstavnik Jan Orel je bil na 75. in 80. mestu.

»Uspelo mi je narediti dve res dobri regati in se povzpel v skupnem seštevku. Vem, da sem v preteklih dneh dve regati odjadral slabo, a tudi to je jadranje, to je treba vzeti v zakup, mislim, da sem na dobri poti in potrditev za to je prišla danes. Jutri nas čaka še ena regata, ki jo vozimo vsi in je zame zelo pomembna, saj odloča o tem, ali bom nastopil na regati za medalje. Upam, da bo jutri tudi toliko vetra kot danes, saj bom imel več možnosti, da nastopim na zadnjem dejanju prvenstva,« je povedal Žbogar.

Na prvem današnjem plovu je bil najboljši Britanec Ben Cornish pred Nizozemcem Pieter-Janom Postmo in Rusom Igorjem Terpigorevom, na drugem pa so bili na prvih treh mestih Pieter-Jan Postma, Vasilij Žbogar in Grk Ioannis Mitakis.

V skupnem seštevku vodi Peter-Jan Postma (51 točk) pred Novozelandcem Joshom Juniorjem (50) in Hrvatom Milanom Vujasinovićem (80), sedmouvrščeni Vasilij Žbogar ima 97 točk, Jan Orel pa je s 482 točkami na 84. mestu.