EP v veslanju: brez slovenske posadke v A finalu

Na EP v Beogradu so Rajko Hrvat med lahkimi enojci ter Aleš in Janez Zupan v dvojcu obstali v polfinalu.

Objavljeno
31. maj 2014 13.30
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Beograd - Na veslaškem EP na Savskem jezeru v Beogradu se nobenemu od slovenskih veslačev ni uspelo uvrstiti v veliki finale. Rajko Hrvat ter Aleš in Janez Zupan so se prebili v finale B, Luka Špik pa bo popoldne nastopil v C finalu.

Hrvat je v polfinalu lahkih enojcev kmalu po štartu padel na peto pozicijo in si skozi sredino proge priveslal prevelik zaostanek za tekmeci, tako da se ni mogel vmešati v boj za mesta, ki so vodila v veliki finale. Zmagal je Portugalec Pedro Fraga. Hrvat bo tako jutri veslal v B finalu, kjer se bo boril za uvrstitev med 7. in 12. mesto.

Tudi polfinalu dvojcev sta Aleš in Janez Zupan nista vmešala v tekmo za prve tri pozicije, ki so vodile v A finale, kamor so napredovali čolni Nemčije, Srbije in Španije. Tako bosta nastopila v jutrišnjem B finalu ob posadkah Grčije, Češke, Francije, Rusije in Poljske.

Luka Špik si je z zmago priboril popoldanski C finale, ki bo na sporedu ob 15.36. Za uvrstitve od 13. do 18. mesta pomeril s skifisti Romunije, Švice, Norveške, Rusije in Slovaške.

Matej Rojec in Gašper Fistravec sta tudi v tekmi za uvrstitev v C finale pokazala premalo in celotno progo preveslala na četrtem mestu, ki je pomenil izpad in nastop v popoldanskem D finalu. Tam se bosta ob 14.42 za 19. mesto pomerila s posadko Latvije. Tudi lahka veslača v dvojnem dvojcu Matevž Malešič in Marko Bolha sta bila danes četrta, kar je bilo premalo za uvrstitev v C finale. Popoldne bosta ob 14:36 skupaj s čolnom Slovaške nastopila v D finalu.