Eva Terčelj peta, Urša Kragelj se je predala

Kanuistični dvojec Sašo Taljat-Luka Božič v slogu celotne sezone ni ujel pravega ritma in je obtičal v polfinalu.

Objavljeno
28. junij 2015 16.26
acr kajak-kanu
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Krakov - Drugi dan tekmovanja za svetovni pokal slalomistov na divjih vodah v Krakovu za slovensko odpravo ni bil tako uspešen kot prvi, ko se je kanuist Benjamin Savšek še v drugo dokopal do zmagovalnega odra, po drugem mestu v Pragi je bil tokrat tretji. Danes sta se v finalu znašli dve kajakašici, Eva Terčelj je končala na petem mestu, Urša Kragelj pa je bila deseta, čeravno ji je v polfinalu, v katerem je imela drugi čas, kazalo precej bolje. A v finalu nikakor ni znala ujeti pravega ritma, ko je izpustila prva vrata, pa niti ni več veslala naprej in je z veliko zamudo (252 sekund pribitka) končala pri repu finalistk.

Terčeljeva v svojem prvem finalu v sezoni ni nastopila brezglavo, izognila se je kazenskim pribitkom, a bila za stopničke dobre tri sekunde prepočasna. Zmage se je sicer veselila Španka Maialen Chourraut. »Rezultat je boljši kot vožnja, vesela pa sem bila, da sem dobila finalno priložnost. Zgornji del je bil spodbuden, spodaj pa se mi je nastop začel podirati in sem izgubila nekaj dragocenih sekund. Z uvrstitvijo sem zadovoljna, upam pa, da bo šlo v prihodnje še bolje. Začetek sezone ni bil obetaven, na evropskem prvenstvu sem ostala brez finala, zdaj pa grem korak za korakom. Občutki sicer še niso pravi, a sem na pravi poti in verjamem, da bom doseženo znala še nadgraditi,« je prepričana Eva.

Ni se izšlo niti kanuističnemu dvojcu Sašo Taljat-Luka Božič, ki se že celo sezono lovi. Tokrat je v polfinalu izpustil osma vratca, si na ta račun prislužil 50-sekundni pribitek in obtičal na 16. mestu. Zmaga je romala na Češko z Jonašem Kašparjem in Marekom Šindlerjem.

»Polfinale sva kljub kazenskim sekundam kar dobro opravila. Privoščila sva si manjšo napako, bila preblizu vrat, še vedno pa misliva, da jih nisva izpustila. S to polfinalno vožnjo sem le deloma zadovoljem, kar pa se ostalih težkih kombinacij tiče, sva storila, kot je bilo treba. Gremo naprej, že prihodnji teden je v Liptovskem Mikulašu nova preizkušnja,« je komentiral Božič. Pritožba slovenske reprezentance, češ da sta fanta vrata prevozila pravilno, ni bila uspešna, po mnenju sodnikov jih je Luka namreč izpustil.