Evropske igre: nesrečna sinhrona plavalka v umetni komi

Pri trku avtobusa v trojico mladih avstrijskih udeleženk evropskih iger v Bakuju jo je najslabše odnesla Vanessa Šahinović.

Objavljeno
12. junij 2015 13.52
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Baku - Krstna izvedba evropskih iger v Bakuju se ni začela pod srečno zvezdo. Včeraj je namreč avtobus zbil trojico članic avstrijske delegacije na tekmovanju, 15-letne sinhrone plavalke Luno Pajer, Vereno Breit (v odpravi je tudi njena sestra dvojčica Raffaela) in Vanesso Šahinović, ki jo je daleč najslabše odnesla. Nemudoma so jo prepeljali v dunajsko bolnišnico, kjer zdaj leži v umetni komi. Kot trdi zdravstveno osebje, ni v smrtni nevarnosti, ima pa več zlomov in ji po črnem scenariju grozijo trajnejše posledice, morda celo invalidski voziček.

Nesreča se je zgodila, ko je voznik avtobusa iz neznanega razloga zapeljal na pločnik in trčil v trojico sinhronih plavalk, ki so se udeležile svojega prvega velikega tekmovanja v karieri, zaradi česar se je morala s posebnim letalom v domovino s poškdovano roko vrniti tudi Pajerjeva. Priče nezgodi so bili tudi nekateri slovenski športniki, denimo namiznoteniški igralec in zastavonoša Bojan Tokič: »Slišati je bilo vpitje, kot bi šlo najmanj za napad na olimpijsko vas.«