Fabjan jezen in strašno razočaran

Sobotni borilni spektakel v Trstu odplaknil dež.

Objavljeno
30. junij 2015 01.00
bsa WFC
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport
Ljubljana - Borilni spektakel, ki bi moral biti v soboto na pomolu pri nekdanji ribarnici v Trstu, je odplaknil dež. Čeprav je italijanski organizator Alessandro Gotti napovedal, da bo v primeru slabega vremena prireditev izpeljal v areni Chiarbola, je ni uspel pravočasno prestaviti pod streho.

»Po odpovedi sem bil jezen in strašno razočaran, najbolj pa mi je bilo žal zaradi hujšanja, pri katerem sem se tokrat res mučil,« je zmajeval z glavo Miran Fabjan, ki bi se moral z Italijanom Giuseppejem de Domenicom po pravilih K1 udariti za naslov svetovnega prvaka v kategoriji do 81 kilogramov po različici MTA.

Novo priložnost bo dobil jeseni v dvorani Chiarbola, v kateri naj bi Gotti - kot je sporočil v ponedeljek - 7. novembra vendarle izpeljal tokratni odpovedani spektakel. Na njem se bosta tako za lovoriki borila tudi Alen Štritof (do 71 kg) in Mirko Vorkapić (do 71 kg); prvi bo proti Italijanu Fabiu di Marcu branil naziv najboljšega na stari celini v K1, drugi se bo z Italijanom Angelom Leonziom pomeril za pas evropskega prvaka v tajskem boksu.

»V skoraj 25 letih, kolikor se ukvarjam z borilnimi športi, sem doživel že marsikaj, česa takega, da odpovedo prireditev zaradi dežja, pa še ne. Ves mesec sem treniral kot konj, postavljal druge stvari na stranski tir, da bi z borbo zaslužil denar za odhod na avgustovski svetovni pokal na Tajskem ... Ne vem, kako mi bo zdaj to uspelo izvesti, kajti v teh časih je najti pokrovitelje skoraj misija nemogoče,« je bentil tudi 29-letni Novomeščan.