Filipinski zvezdnik se ne boji puščavskega viharja iz Kalifornije

Manny Pacquiao bi rad poravnal račune s sodniki in Timothyjem Bradleyjem.

Objavljeno
11. april 2014 20.54
Miha Šimnovec, šport
Miha Šimnovec, šport

Las Vegas – Po slabih dveh letih je končno napočil čas za revanšo, za težko pričakovani povratni dvoboj med Timothyjem Bradleyjem in Mannyjem Pacquiaom, ki bo v noči na nedeljo v Las Vegasu. Njun prvi medsebojni obračun se je junija '12 razpletel s sila sporno sodniško odločitvijo in zmago Bradleyja, čeprav je po mnenju večine poznavalcev boksa tedaj bistveno več prikazal Pacquiao.

To je pokazalo tudi ponovno točkovanje dvoboja, ki ga je zaradi številnih kritik zahtevalo vodstvo združenja WBO; po ogledu posnetka so bili namreč vsi sodniki mnenja, da bi moral zmagati Filipinec. Vendar pa je kljub temu ostalo pri prvotnem rezultatu in zmagi Američana z 2:1 (115:113, 115:113 in 113:115). Pacquiau (55 zmag, 38 s k. o., 2 neodločena izida, 5 porazov) se tako zdaj ponuja odlična priložnost, da postavi stvari na svoje mesto, poravna račun s sodniki in Bradleyjem (31 zmag, 12 s k. o., brez poraza) ter znova osvoji naslov svetovnega prvaka v velterski kategoriji po različici WBO.

Konec koncev je tudi 35-letni Filipinec prepričan, da bi moral takrat zmagati. »Timothyja spoštujem, vendar pa se ga ne bojim. V ringu ga bo tokrat pričakal isti borec, ki je ustavil že Oscarja De La Hoyo, Rickyja Hattona, Erica Moralesa, Marca Antonia Barrero in druge,« je »Pac Man« odvrnil na Bradleyjevo opazko, češ da naj bi izgubil lakoto po boksu in ubijalski nagon.

»Puščavski vihar«, kakor se glasi vzdevek 30-letnega Američana, je eden od redkih, ki je izid prvega medsebojnega dvoboja vzel kot samoumevnega. »Enkrat sem že bil boljši od Mannyja, pa bom še drugič. Z njim sem že bil v ringu, tako da dobro vem, kaj me čaka. Hitrejši sem od njega, imam boljšo obrambo, poleg tega sem tudi bolj lačen od njega,« je presodil Bradley, ki verjame, da ne potrebuje nokavta, da bi tudi v drugo prepričal sodnike.

»Če pa se mi bo ponudila priložnost, da pred iztekom dvanajstih rund prisilim k vdaji Pacquiaa, jo bom seveda hladnokrvno izkoristil,« je favoriziranemu tekmecu še zagrozil zvezdnik iz Kalifornije, ki pa je na nek način že vnaprej poraženec revanše, in to ne glede na to, kako se bo razpletla. Zanjo bo namreč s šestimi milijoni ameriških dolarjev prejel skoraj štirikrat manj denarja kot zvezdnik s Filipinov, ki mu bo na bančni račun kapnilo debelih dvajset milijonov ameriških zelencev.