Finale po pričakovanjih: Calcit vs. Branik

V polfinalu slovenskega pokala so odbojkarice Calcita premagale Luko Koper. Nova NKBM Branik pa GEN-I Volley.

Objavljeno
08. januar 2016 23.54
šipić odbojka
Š. Ro.
Š. Ro.

Kamnik - Brez presenečenj: finale slovenskega pokala odbojkaric bodo zaznamovale Kamničanke in Mariborčanke. Odbojkarice Calcita so namreč v drugi polfinalni tekmi zaključnega turnirja pokala Slovenije v Kamniku s 3:1 (16, 11, -23, 19) premagale Luko Koper, Nova KBM Branikom pa je bila v prvi tekmi s 3:0 (16, 14, 16) boljša od GEN-I Volleyja. Finale bo na sporedu v soboto ob 18. uri.

Lani so v pokalu sicer Koprčanke v Braslovčah presenetile odbojkarice Calcita Ljubljane in se uvrstile v finale, v katerem so jih premagale odbojkarice Nove KBM Branika. Toda v vseh naslednjih tekmah so bile boljše varovanke Gašperja Ribiča, ki so dobile tudi obe letošnji prvenstveni tekmi. »Za prva dva niza nimam nobenih pripomb, Koprčanke smo dobro 'stisnili', vendar smo v nadaljevanju popustili na servisu in sprejemu, medtem ko so one držale sprejem in to je odločilo niz. Za nameček smo bili še premalo odločni. Na srečo so se v četrtem vrnili v igro, toda, če bomo želeli v finalu biti enakovredni Mariborčankam, se nam to ne bo smelo zgoditi,« je tekmo komentiral trener Calcita Ljubljane.

Mariborske in novogoriške odbojkarice so se zadnjič na zaključnem turnirju pomerile pred štirimi leti, ko je bil ob svoji 65-obletnici prireditelj tako kot letos OK Kamnik. Takrat so s 3:0 slavile Mariborčanke, ki so nato v finalu s 3:2 premagali Calcit Volleyball, danes Calcit Ljubljano, sicer pa so Novogoričanke še kot Hit Nova Gorica do svoje četrte lovorike prišle dve leti prej z zmago nad Novo KBM Branikom. V letošnji sezoni sta se ekipi pomerili že dvakrat, obakrat so bile boljše varovanke Sebastijana Škorca, vendar so novogoriške odbojkarice na obeh tekmah pustile dober vtis.

»Zmago smo pričakovale, s pravim pristopom, s katerim smo pristopile k igri, je bilo vse skupaj toliko lažje. Ta tekma je zdaj za nami, moramo jo prespati, takoj, ko bomo izvedele, s kom bomo igrale v finalu, se bomo začele pripravljati na nasprotnice,« je po zmagi dejala Sara Najdič, organizatorka igre Nove KBM Branika.

V soboto bo na zaključnem turnirju pokala Slovenije v Kamniku ob 15. uri na sporedu prva polfinalna tekma med odbojkarji ACH Volleyja in Panvite Pomgrada, ob 18. uri bo finalni obračun med Calcitom Ljubljano in Novo KBM Braniku, nato pa ob 20.30 uri še drugi moški polfinale med Calcitom Volleyballom in Krko.