Fistravec skozi repešaž v polfinale

Slovenski skifist je v repešažu vodil še po treh četrtinah proge, nato pa v finišu taktično popustil in zasedel drugo mesto.

Objavljeno
15. april 2016 19.10
J. P.
J. P.

Varese - Slovenski veslači so na uvodni preizkušnji svetovnega pokala v Vareseju opravili popoldanske repešaže. Z drugim mestom med skifisti se je v jutrišnji polfinale prebil Gašper Fistravec, medtem ko je peto mesto članov dvojca brez krmarja, Aleša in Janeza Zupana, zadostovalo za finale C. Že zjutraj je bil prepričljiv lahki skifist Rajko Hrvat, ki si je z zmago v svoji skupini zagotovil neposredno uvrstitev v finale, medtem ko bo moral Marko Bolha v soboto še v repešaž.

Skifist Fistravec je v današnjem popoldanskem repešažu dolgo časa - do treh četrtin - vodil, v zaključku pa taktično popustil in pobudo prepustil beloruskemu veslaču Stanislavu Ščarbaščenji, a je bilo tudi drugo mesto zadosti za uvrstitev med4esnajboljših dvanajst veslačev. Se je pa podoben dosežek ponesrečil blejskemu dvojcu brez krmarja, ki je bil zgolj peti v repešažu, v polfinale pa so vodila le prva tri mesta. Zdaj torej Janeza in Aleša Zupana čaka finale C za razvrstitev od 13. do 18. mesta.

»Glede na počutje v zadnjih dneh sem celo nekoliko presenečen nad rezultatom, vendar pa sem skušal to odmisliti in se osredotočiti na tekmece. V teh razmerah, ob vetru v prsi in valovih, se mi je dobro posrečilo in sem se kar dobro znašel. Nekako bi se še dalo spustiti v dvoboj z Belorusom, vendar sem zavoljo počutja v zadnjih 500 metrih raje hranil moči. Z opravljenim sem zadovoljen,« je pojasnil Fistravec.

»Vstop v tekmo je bil dober, v nadaljevanju pa sva se znašla v težavah, saj sva bila povsem na robu skupine, tako da so ostali naredili hiter premik, ki mu nisva znala odgovoriti in tega nadoknaditi v finišu. V finalu C greva na zmago,« je strnil vtise Janez Zupan.

Selektor Dušan Jurše pa je potegnil črto pod današnje slovenske nastope: »V prvi vrsti ponovno odlična predstava Hrvata v lahkem enojcu, nekoliko več sem pričakoval od Bolhe, vendar pa se je med njima vseeno pokazala tekmovalna razlika. Dober nastop Fistravca s prebojem v polfinale in majhnim zaostankom za Belorusom, torej je res opravil po pričakovanjih. Dvojec pač ne.«