Flajs: Najboljše zdravilo so zmage

ACH Volley hitro prebolel poraz v ligi prvakov in se znesel nad Salonitom.

Objavljeno
19. februar 2017 23.07
Janez Porenta
Janez Porenta
Ljubljana – Odbojkarji ACH Volleyja so hitro pozabili na razplet verjetno odločilnega dvoboja lige prvakov, ko so si pred dnevi v Romuniji bržkone zaprli vrata v nadaljevanje druženja z evropsko klubsko elito. V drugi del DP so namreč vstopili z gladko zmago nad tekmecem, ki jim je doslej v sezoni precej kvaril spanec, Salonitom.

Ljubljančani in Kanalci so si pred tem na nasprotnih straneh mreže v tej sezoni stali dvakrat, obakrat je moral odločati skrajšani peti niz, v katerem se je tehtnica nagnila na stran prvakov. Tudi tokrat se je, a s to razliko, da že po treh nizih, vsaj prva dva sta bila tudi popolnoma neizenačena. Trener Primorcev Gregor Jerončič je pogrešal učinek sprejemalcev, na katere je letelo 41 žog, kar pa je zadostovalo za zgolj šest doseženih točk (manj kot 15-odstotni izkupiček).

V vrstah zmajev je tokrat počival Jan Pokeršnik, zamenjal ga je Andrej Flajs, ki je obračun komentiral takole: »Predvsem sem zadovoljen z zmago in tudi z dejstvom, da smo proti Salonitu končno iztržili vse tri točke. Še bolj pa me veseli, da smo se odlično odzvali po sredinem porazu v ligi prvakov. Najboljše zdravilo so zagotovo zmage, pa čeravno se je bilo po naporni poti težko spočiti in motivirati za domače ligaško tekmovanje, ki pa, kljub vsemu, ostaja prioriteta našega moštva.«

Mariborčani pa so se za zasedbo Calcita Volleyballa v tej sezoni že izkazali za izjemno neugodnega tekmeca, saj so ji že novembra odščipnili niz in bili blizu drugemu, pred dvema tednoma pa so pokleknili šele po petih nizih, tudi zadnji je imel »podaljšek« (15:17). V sobotni uverturi v modro skupino ni bilo nič drugače. Vodili so že z 2:1 v nizih, naposled pa favoriziranemu tekmecu oščipnili točko, za kaj več pa bi morali bistveno omejiti število lastnih napak, ki se je ustavilo pri kar 37, zgolj v skrajšanem sedmem nizu so si jih privoščili sedem. Kamničanom so na ta račun nasprotnikom podarili niz in pol.

»Tekmeci so prevladovali predvsem pri začetnem udarcu in bili nekoliko boljši tudi pri sprejemu, zato smo se morali za zmago kar pošteno namučiti. Po eni strani naša igra ni bila naboljša, več bi morali storiti tudi na svoji servis, po drugi plati pa si fantje zaslužijo pohvale, da se niso vdali, temveč so se iz domala že izgubljenega položaja vrnili v igro in dokopali do zmage,« je videno na kamniškem parketu ne v celoti zadovoljen ocenil trener zmagovalne ekipe Gašper Ribič.