Fury pozitiven na kokain, grozi mu odvzem šampionskih pasov

Svetovni prvak težke kategorije Tyson Fury se je znašel v težavah zaradi pozitivnega dopinškega testa.

Objavljeno
30. september 2016 16.56
Posodobljeno
30. september 2016 17.10
M. Ž.
M. Ž.

London - Svetovnemu prvaku težke kategorije Tysonu Furyju grozi, da bo zaradi pozitivnega dopinškega testa ostal brez šampionskih pasov po različicah WBA, WBO in IBF, poročata ESPN in The Independent.

28-letni Britanec bi se moral 29. oktobra v Manchestru v dvoboju za naslov svetovnega prvaka pomeriti z Ukrajincem Vladimirjem Kličkom, vendar pa je 23. septembra obračun odpovedal zaradi zdravstvenih težav.

Zdaj je ESPN razkril, da je pravi razlog za odpoved pozitiven dopinški test. Furyju je namreč prostovoljna protidopinška agencija (VADA) 22. septembra vzela vzorec urina in v njem našla sledi kokaina.

Tyson Fury tako zna ostati brez svojih šampionskih pasov, ki si jih je priboril 28. novembra lani s presenetljivo zmago nad Kličkom.

Fury odkrito govoril o drogah

Britanski boksar je v preteklosti odkrito priznal, da je že poskusil kokain. Meseca aprila, ko je spregovoril o boju z depresijo, je tako dejal: »Kdaj se počutim zelo dobro, ko sem zadet, ali pa se počutim povsem zanič. Ali nisem povsem pri sebi, ko sem na kokainu, ali sem povsem na tleh po injekciji pomirjevala. Večino časa sem povsem na dnu in depresiven, tako kot danes, kajti, ko si zadet in letiš visoko, hitro sledi padec.«