Garnbretova prepričljiva v kvalifikacijah

V sobotnem ženskem polfinalu bosta nastopili še Urška Repušič in Vita Lukan z 19. oziroma 20. dosežkom kvalifikacij.

Objavljeno
07. julij 2017 19.28
Tekmovanje v balvanskem plezanju na Kongresnem trgu - Janja Garnbret 20.maja 2017 [plezanje,balvansko plezanje,šport,Ljubljana,Kongresni trg]
A. V., STA
A. V., STA
Lozana - Slovenska športna plezalka Janja Garnbret je med vodilnimi tremi tekmovalkami po kvalifikacijah premierne tekme svetovnega pokala v težavnosti v švicarskem Villarsu. V polfinale je napredovalo pet slovenskih tekmovalcev.

O razvrstitvi po kvalifikacijah je odločala prva smer, kajti v drugi, ki je bila nekoliko lažja, je kar 14 tekmovalk doseglo vrh. Garnbretova, branilka naslova zmagovalke skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnosti, nova evropska prvakinja Belgijka Anak Verhoeven in nekdanja večkratna skupna zmagovalka težavnostnega pokala Južnokorejka Jain Kim, so edine tri, ki so v prvi smeri padle na višini 31+.

Trikratni zmagovalki skupnega seštevka svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Mini Markovič, ki je na evropskem prvenstvu v Campitellu v dolini Fassa osvojila srebro, so priznali natanko en oprimek manj.

V sobotnem ženskem polfinalu bosta nastopili še Urška Repušič in Vita Lukan z 19. oziroma 20. dosežkom kvalifikacij.

Na startu kvalifikacij sta bila dva najboljša športna plezalca v težavnosti v minuli sezoni. Ob Janji Garnbret še Domen Škofic, ki je lani kot prvi Slovenec v moški konkurenci osvojil seštevek svetovnega pokala v težavnosti. Škofic je bil v kvalifikacijah osmi. Moške kvalifikacije je dobil Italijan Stefano Ghisolfi, evropski prvak Francoz Roman Desgranges je vpisal peti dosežek.

Svoje nastope so v kvalifikacijah končali Jernej Kruder (30.), Mia Krampl (35.), Martin Bergant (36.) in Milan Preskar (57.).

V soboto se bo polfinale začel ob 10. uri, finale najboljše osmerice v ženski in moški konkurenci pa bo na sporedu ob 20. uri.