Gaze senzacionalno, Engnova pričakovano

Na prvi tekmi sezone v krosu na izpadanje v Cairnsu slovenski gorski kolesar Miha Halzer ni nastopil.

Objavljeno
25. april 2014 13.47
afp*Halzer-MOUNTAIN
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Townsville - Gorski kolesarji so drugo postajo v letošnjem koledarju svetovnega pokala v avstralskem Cairnsu odprli z uvodno preizkušnjo sezone v krosu na izpadanje. V moški konkurenci je povsem nenadejano s tekmeci opravil mladi Novozelandec Samuel Gaze, medtem ko pri dekletih zmaga Švedinje Alexandre Engen, sicer svetovne prvakinje in dobitnice kristalnega globusa iz pretekle sezone, ni bila niti najmanjše presenečenje.

Komaj polnoletni Gaze se je sploh prvič v karieri prebil v finale eliminatorja in takoj pokoril vso konkurenco na čelu z lanskim zmagovalcem svetovnega pokala, Avstrijcem Danielom Federspielom, na zmagovalni oder je stopil še svetovni prvak in glavni domači adut Paul van der Ploeg, tik pod stopničkami pa je obtičal Šved Emil Lindgren.

Slovenski specialist za to disciplino Miha Halzer na preizkušnjo v deželi »tam spodaj« ni odpotoval, prvič letos se bo predstavil čez mesec dni v češkem Novem Mestu.

Med dekleti je Engnova ugnala tudi rojakinjo Jenny Rissveds, tretja pa je bila zmagovalka uvodne preizkušnje v olimpijskem krosu v Južni Afriki, Švicarka Jolanda Neff.

Jutri bo v Avstraliji na sporedu spust z Žigo Pandurjem, v nedeljo pa paradna slovenska disciplina - olimpijski kros s Tanjo Žakelj, medtem ko Blaže Klemenčič na štartu tokrat ne bo.