Gazvoda in Žibrat branita srebrni kolajni

V mariborski dvorani Tabor do nedelje evropsko prvenstvo v kikboksu združenja WAKO.

Objavljeno
25. oktober 2016 23.05
jer*Tomaž Barada - OKS
Miha Šimnovec
Miha Šimnovec

Maribor - V dvorani Tabor se je začelo evropsko prvenstvo v kikboksu združenja WAKO, ki so ga iz bojazni pred terorističnimi napadi iz Turčije preselili v Maribor. Med več kot 600 tekmovalci iz 41 držav se bo do sobote za čim boljše uvrstitve potegovalo tudi šestnajst Slovencev.

»Največ si obetamo od Nejca Gazvode (do 69 kg) in Davida Žibrata (do 89 kg), ki branita srebrni kolajni s prejšnjega EP, visoko pa lahko v lahkem kontaktu posežeta tudi Urška Gazvoda (do 60 kg) in Urša Trdin (do 70 kg),« je trener reprezentance Tomaž Barada izpostavil glavne slovenske adute in pristavil, da brez možnosti niso niti preostali naši borci.

V ženski konkurenci bodo poskušale ob zgoraj omenjenih svojo kožo čim dražje prodati tudi Nika Zagorc (do 50 kg), Sabina Bec (do 55 kg) in Teja Toplak (do 65 kg), med moškimi pa se bodo v lahkem kontaktu pod slovensko zastavo borili še Jure Kavčič (do 57 kg), Domen Kugl (do 63 kg), Nejc Blanuša (do 74 kg), Simon Jan, Dejan Mioč (oba do 84 kg), Admir Sinanbegovič (do 94 kg) in Dušan Kodrič (nad 94 kg). V obračunih po pravilih K1 naše barve branita zgolj Žiga Pečnik (do 75 kg) in Sašo Klinc (do 89 kg), z morebitnima kolajnama pa bi se uvrstila na svetovne igre, ki bodo prihodnje leto v Wroclawu.

V sklopu mariborskega tekmovanja, ki se vsak dan začne ob 10. uri in traja do 18. ure, poteka tudi dobrodelna dražba za socialno ogrožene športnike, za katero bo, denimo, Tomaž Barada namenil svoj pas profesionalnega svetovnega prvaka WAKO PRO, ki si ga je izbojeval leta 2000 in ga je petkrat ubranil. Upa, da bodo z njim iztržili čim več denarja.