Giani se bo odločil prihodnji teden

Andrea Giani si bo danes zvečer v Stožicah ogledal srečanje lige prvakov med ACH Volleyjem in Skra Belchatowom.

Objavljeno
19. januar 2017 18.10
hočevar odbojka
A. V.
A. V.

Ljubljana - Italijanski odbojkarski strateg Andrea Giani, ki je slovensko moško reprezentanco popeljal do srebra na evropskem prvenstvu, zmage v evropski ligi in prvega mesta v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige, bo odločitev o tem, ali bo tudi v prihodnje ostal na slovenski klopi, sporočil prihodnji teden.

Giani, ki je že oktobra naznanil, da se bo dokončno odločil januarja, se je danes v Ljubljani srečal s predsednikom Odbojkarske zveze Slovenije Metodom Ropretom, s katerim sta se pogovorila o možnostih sodelovanja v prihodnjih dveh letih.

»Zavedamo se, da si Andreo v tem trenutku na svoji klopi želi marsikatera reprezentanca pa tudi klub. Odprto sva se pogovorila o možnostih nadaljnjega sodelovanja, o kratkoročnih in dolgoročnih načrtih OZS, Andrea pa mi je razkril, kako trenutno razmišlja in kakšne so njegove želje. Za zdaj težko povem kaj več, počakajmo do konca meseca,« je po pogovorih dejal Ropret.

Giani, ki si bo danes zvečer v Stožicah ogledal srečanje lige prvakov med ACH Volleyjem in PGE Skra Belchatowom, je po sestanku s predsednikom OZS dejal: »Zdelo se mi je prav, da se, preden se dokončno odločim, še enkrat temeljito pogovorim s predsednikom Ropretom. V Sloveniji se zelo dobro počutim, pogoji za delo so dobri, ekipo dobro poznam in vem, česa je sposobna. Bi pa rad poudaril, da odločitev ni samo moja, saj reprezentanco vodim skupaj s svojim štabom, ki mu zelo zaupam. Vsekakor bom izpolnil obljubo, ki sem jo oktobra dal predsedniku in dokončno odločitev sporočil prihodnji teden.«

Italijanski trener je bil nekaj časa v širšem izboru za selektorja poljske reprezentance, ki jo od sredine decembra naprej vodi njegov rojak Fernando de Giorgi, povezujejo pa ga tudi z nemško reprezentanco. Konec prejšnjega tedna si je v Friedrichshafnu ogledal kvalifikacijski turnir za uvrstitev na EP do 19 let, na katerem je igrala tudi italijanska reprezentanca.