Giani tudi uradno na nemški klopi

»Uskladiti moramo še nekatere podrobnosti, preden sklenemo medsebojno sodelovanje,« je poudaril prvi mož DVV Krohne.

Objavljeno
29. januar 2017 23.43
lvi-odbojka
J. P.
J. P.

Berlin - Prvi mož Nemške odbojkarske zveze (DVV) Thomas Krohne je ob robu pokalnega finala danes tudi uradno potrdil, da je Italijan Andrea Giani, ki je slovensko moško člansko reprezentanco predlani v Sofiji popeljal do naslova evropskega podprvaka, novi selektor nemške izbrane vrste. Na vročem stolčku bo nasledil razvpitega Belgijca Vitala Heynena, ki se je proslavil tudi s čudaškimi metodami dela.

»Lahko potrdim, da bo Giani naš novi selektor. Uskladiti moramo še nekatere podrobnosti, preden sklenemo medsebojno sodelovanje,« je poudaril Krohne. Heynen, zdajšnji trener Friedrichshafna, je nemško ekipo vodil od februarja 2012 do lanskega septembra in jo v tem času popeljal tudi do brona na svetovnem prvenstvu leta 2014.

Giani trenutno nima klubskega delodajalca, saj je konec minulega leta odstopil kot trener italijanskega prvoligaša Verone, pri katerem si kruh služi tudi korektor Tonček Štern, preden pa je pristal na nemško ponudbo, je bil tudi v igri za poljskega in iranskega selektorja. Nemčija je trenutno sedma zasedba stare celine in enajsta sveta, nastopa v tretjem kakovostnem razredu svetovne lige, letos pa jo - enako kot Slovenijo - čaka tudi nastop na evropskem prvenstvu na Poljskem.