Giani zdaj med kandidati za iranskega selektorja

Odlični italijanski odbojkarski strokovnjak se še ni odločil glede prihodnosti na klopi slovenske reprezentance.

Objavljeno
19. januar 2017 00.54
hočevar odbojka
Janez Porenta
Janez Porenta

Ljubljana - Selektor slovenske moške odbojkarske reprezentance Andrea Giani, ki je z izbranci zrežiral predlansko srebrno pravljico na evropskem prvenstvu v Bolgariji in Italiji, se še ni formalno odločil glede nadaljnjega sodelovanja z Odbojkarsko zvezo Slovenije (OZS). Njenega predsednika Metoda Ropreta je že lani prosil, naj mu da čas za razmislek (vsaj) do letošnjega januarja, očitno pa priljubljeni in trofejni Italijan, eden najboljših odbojkarjev vseh časov, še tehta morebitne ponudbe.

Tako je bil v igri za poljskega selektorja, a ostal praznih rok; povezovalo se ga je z vročim stolčkom v Nemčiji, vmes pa je po nizu slabših rezultatov prekinil sodelovanje z visoko ambicioznim italijanskim prvoligašem Verono, pri kateri si kruh služi nekdanji korektor Calcita Volleyballa Tonček Štern. No, po novem je - spet v družbi mnogih drugih zvenečih evropskih trenerskih imen - tudi med kandidati za selektorja iranske moške izbrane vrste.

Za naslednika argentinskega strokovnjaka Raula Lozana - pod njegovo taktirko se je Iran lani dokopal do petega mesta na olimpijskem turnirju - se po poročanju iranskih medijev omenjajo Italijana Andrea Anastasi in Mauro Berruto, Argentinec Javier Weber, Bolgar Radostin Stojčev, Črnogorec Igor Kolaković (nekdanji trener ACH Volleyja) in po novem tudi Giani, ki ga v iranskem tisku opisujejo kot enega najbolj vsestranskih odbojkarjev vseh časov, saj je lahko zaigral tako na blokerskem kot tudi na sprejemalskem ali korektorskem položaju.