Gorazd Podržavnik novi plavalni selektor

Slovenska plavalna reprezentanca je dobila novega selektorja. Miho Potočnika je zamenjal Gorazd Podržavnik, trener Tjaše Oder.

Objavljeno
16. januar 2017 18.16
suhadolnik podržavnik
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Ljubljana - Slovenska plavalna reprezentanca je z današnjim dnem dobila novega selektorja. Radovljiškega strokovnjaka Miho Potočnika je v novem olimpijskem ciklu do Tokia 2020 na krmilu izbrane vrste zamenjal Ravenčan Gorazd Podržavnik, ki se je v plavalnem svetu najbolj uveljavil z uspehi Tjaše Oder.

Kot pravi Podržavnik, je od svojega predhodnika Potočnika prevzel osnovo za določanje norm za nastop na največjih tekmovanjih, kjer je minimalna zahteva, da bi se tekmovalci ob ponovitvi teh dosežkov lahko borili vsaj za 16. mesto.» Tem ciljem sledimo. Osnova ostaja tudi delo v klubih, v reprezentanci pa bomo najboljšim skušali zagotoviti nadstandardne pogoje in tako še izboljšati posamezne segmente dela. Pri tem bo pomembno sodelovanje tudi s strokovno ekipo PZS pod vodstvom Dimitrija Manceviča,« pravi koroški strokovnjak in obenem priznava, da bo del odvisen tudi od finančnih pogojev, ki jih bodo ustvarili vodilni na zvezi.

Novi selektor poudarja, da prevzema zanimivo mešanico izkušenih in izredno mladih tekmovalcev, glede na dosežke iz minulih sezon pa je zelo optimističen. Slovensko plavanje je vztrajno in počasi napredovalo, tudi lani je bilo doseženih novih 16 članskih rekordov, zato je izhodišče za začetek dela na poti do olimpijskih iger v Tokiu 2020 zelo dobro. 

Že konec meseca se bodo slovenski plavalci najprej predstavili na državnem prvenstvu v Mariboru. Prva reprezentančna akcija pa je napovedana za drugo polovico februarja, ko bo ekipa odpotovala na priprave v Južnoafriško republiko. »Z nami tja iz panožnega tima potuje tudi kondicijski trener Miha Robnik, ki se je že dokazal v tujini.« Po pripravah se bodo začeli tudi prvi skupni nastopi. Po vrnitvi iz JAR bo najprej na sporedu miting na Ravnah, nato v Banji Luki četveroboj reprezentanc Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine ter Srbije.

Ob tem Podržavnik opozarja, da vedno govorimo le o najboljših in velikem odrekanju in trudu reprezentantov. »V samo plavanje vabim čim več ljudi. Plavanje ni le garanje, ampak je eden najlepših športov, s katerim se je možno ukvarjati vse do pozne starosti.«