Govejškova prvič v polfinalu SP

Nastja Govejšek se je na SP v Windsorju s 16. časom uvrstila v polfinale na 50 metrov delfin.

Objavljeno
08. december 2016 18.00
bsa*Govejšek plavanje
M. Ž.
M. Ž.

Windsor - Slovenska plavalka Nastja Govejšek se je na svetovnem prvenstvu v Windsorju uvrstila v polfinale na 50 metrov delfin.

Plavalka Velenja je v predtekmovanju s časom 26,26 sekunde postavila svoj najboljši letošnji izid in se uvrstila na 16. mesto, s tem pa si je priplavala prvi polfinalni nastop na svetovnih prvenstvih.

»Res sem zelo vesela, saj sem si prvič v karieri priplavala polfinale svetovnega prvenstva. Ob tem sem dosegla tudi svoj najboljši jutranji izid. Rezerve so. Zjutraj sem se malo zapeljala v cilj in imela tudi previsoko frekvenco. Poleg tega je popoldan vedno nekoliko lažje in odkrito grem na nov osebni rekord, ki je v mojem primeru tudi nov državni rekord. To je danes dosegljivo,« je povedala Govejškova, ki je za lastnim državnim rekordom zaostala za 15 stotink.

Najboljši čas je imela Američanka Kelsy Worrell, ki se je s časom 24,94 kot edina spustila pod mejo 25 sekund, drugega Italijanka Silvia Di Pietro (25,37), tretjega pa Danka Jeanette Ottesen (25,38).

Nastop Govejškove je bil tudi edini današnji slovenski nastop. V petek predtekmovanje čaka Ravenčanko Gajo Natlačen na 400 metrov prosto.