Gracia začasni izvršni direktor IAAF

Mednarodna atletska zveza je Francoza Jeana Gracio določila za začasnega izvršnega direktorja zveze.

Objavljeno
19. januar 2016 16.00
Posodobljeno
19. januar 2016 16.31
M. Ž.
M. Ž.

Monaco - Nekdanji generalni sekretar francoske atletske zveze in trenutni podpredsednik Evropske atletske zveze (EAA) Jean Gracia je bil imenovan za začasnega izvršnega direktorja Mednarodne atletske zveze (IAAF).

60-letni Gracia bo na svojem položaju predvidoma do sredine tega koledarskega leta, ko bodo pri IAAF izvolili novega izvršnega direktorja.

»Jean Gracia je nekdanji generalni sekretar francoske zveze in trenutni podpredsednik Evropske atletske zveze, gre za moža z bogatimi izkušnjami. Bo osrednja točka za vse članice in partnerje, podpiral me bo v delu z izvršnim odborom in svetom,« je dejal predsednik IAAF Sebastian Coe.

Mednarodna atletska zveza se trenutno sooča z veliko krizo, saj so nedavni škandali zelo načeli njen ugled. Zvezi očitajo, da je njen nekdanji predsednik Lamine Diack vedel za za ruske dopinške kršitve, ki so lani pripeljale do suspenza ruskih atletov z mednarodnih tekmovanj.

IAAF je na začetku tega meseca zaradi vpletenosti v podkupovalno afero in izsiljevanje izrekla doživljenjske prepovedale delovanja v športu trem veljakom, nekdanjima ruskima funkcionarjema Valentinu Balahničevu in Papi Massati Diacku, sinu nekdanjega predsednika zveze Lamina Diacka, in trenerju ruskih tekmovalcev v hitri hoji Alekseju Melnikovu.