Grudina in Urnaut odbojkarja leta

Odbojkarska zveza Slovenije je skupaj z navijači izbrala najboljše minulega leta. Nagradi trenerjema Gašper Ribič in Marko Brumen.

Objavljeno
19. januar 2017 11.00
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Strokovni svet Odbojkarske zveze Slovenije je skupaj z obiskovalci spletne strani www.odbojka.si izbralnajboljše odbojkarje minulega leta. Nagradi sta dobila Tina Grudina in Tine Urnaut, najboljši trener pri ženskah za leto 2016 je postal Gašper Ribič, pri moških pa Marko Brumen.

Grudina je v prejšnji sezoni okrepila vrste Calcita Ljubljane in v dresu ljubljanske ekipe osvojila dve lovoriki: v srednjeevropski ligi in državnem prvenstvu. Vidno vlogo je v letu 2016 odigrala tudi v reprezentančnem dresu, saj je bila eden najmočnejših členov izbrane vrste, tako v evropski ligi, v kateri so se Slovenke prebile v polfinale, kot tudi v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo.

Urnaut je z italijanskim prvoligašem Trentino Volleyjem krojil vrh italijanskega prvenstva in pokala, poleg tega pa se je 28-letni Korošec s svojimi soigralci veselil uvrstitve na zaključni turnir lige prvakov. V Krakovu je Trentino prišel do finala, v katerem so morali Italijani priznati premoč ruskemu Zenitu. Urnaut je bil po koncu zaključnega turnirja kot drugi najboljši sprejemalec izbran v idealno postavo turnirja. S slovensko reprezentanco je premierno nastopil v svetovni ligi in se veselil preboja v drugi kakovostni razred. Urnaut, sicer kapetan izbrane vrste, je v letu 2016 vpisal že svoj 136 reprezentančni nastop.