Hackett brez vozovnice za Rio

Avstralski plavalni veteran, ki se je lani vrnil v bazene po šestinpolletni odsotnosti, je bil na DP šele enajsti.

Objavljeno
09. april 2016 12.50
J. P.
J. P.

Adelaide - Avstralski zvezdnik Grant Hackett bo delil usodo številnih trofejnih plavalcev, ki jih avgusta ne bo mogoče videti na poletnih olimpijskih igrah v Riu, pa ne zato, ker bi mu pot preprečil bodisi razvpiti prepovedani meldonij bodisi poškodba, temveč ker se enostavno ni kvalificiral za vrhunec tekmovalne sezone.

Na državnem prvenstvu je namreč 35-letni veteran, ki se je v bazene vrnil lani po šestinpolletni tekmovalni odsotnosti, lovil nastop na svojih že petih olimpijskih igrah, a je bil v disciplini 200 metrov prosto šele enajsti in se ni prebil niti v finale. Nato se je osredotočil na morebitni izbor za štafeto 4 x 200 metrov prosto, a je ostal tudi brez tega.

»Vrnitve ne obžalujem, pride pa trenutek, ko moraš dokončno pomahati v slovo. Žalosten nisem, sem pa razočaran, da nisem plaval bolje. O olimpijski vozovnici nisem niti razmišljal, odlično je že, da sem pišel tako daleč,« je pojasnil trikratni olimpijski zmagovalec in desetkratni svetovni prvak, ki se je prvič upokojil že po Pekingu leta 2008.