Halzer po 14. mestu kratek: Slabo!

Zmagovalec prejšnjega eliminatorja za svetovni pokal, gorski kolesar Miha Halzer, je v Stuttgartu razočaral.

Objavljeno
30. maj 2014 22.27
Kolesarska zveza Slovenije
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Stuttgart - Slovenski gorski kolesar Miha Halzer je iz rok izpustil lepo priložnost, da bi se po tretjem eliminatorju sezone svetovnega pokala v Nemčiji povzpel povsem na vrh skupnega seštevka ali povsem blizu njega, saj je vodilni Avstrijec Daniel Federspiel obtičal že v dopoldanskih kvalifikacijah. A se je zataknilo tudi našemu asu, ki se mu je ustavilo v četrtfinalu, kar je zadostovalo za končno 14. mesto. Za skupni prevzem vodstva bi moral biti vsaj peti in prehiteti Avstralca Paula van der Ploega. Zmage se je sicer veselil Belgijec Fabrice Mels, ki je tudi edini ugnal Avstralca, sicer aktualnega svetovnega prvaka, ki je zdaj prevzel skupno vodstvo.

Halzer, zmagovalec preizkušnje izpred tedna dni v Novem Mestu, v osmini finala večjih težav pri napredovanju ni imel, v četrtfinalu pa je znova štartal počasneje kot konkurenca, tokrat pa - v nasprotju z dirko na Češkem - ni mogel več pridobivati na vsakem nadaljnjem odseku proge. »Slabo! Malo sem se zakalkuliral. Razlika na začetku ciljne ravnine je bila prevelika. Takoj mi je bilo jasno, da sem preveč zadaj in se ne bo izšlo. Nisem nastopil dobro,« je v cilju brez olepševanja strnil vtise Hrastničan.

Drugi Slovenec v izločilnih bojih, Kevin Berginc, je zasedel 30. mesto, v ženski konkurenci - zmagala je Švicarka Kathrin Stirnemann, tako da Švedinja Alexandra Engen ni več neporažena v tej sezoni - pa je bila Nina Homovec 27.