Hamilton, Bale in McIlroy v lov za prestižno nagrado BBC

Začenja se bitka za nasledstvo Andyja Murraya, lanskega dobitnika priznanja za najboljšega britanskega športnika leta.

Objavljeno
25. november 2014 15.20
MOTOR-RACING/HAMILTON
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si
London - V izboru najboljšega britanskega športnika iztekajočega se leta, ki tradicionalno poteka pod okriljem tamkajšnje mreže BBC, so letos v deseterici kandidatov trije izraziti favoriti: sveži svetovni prvak v formuli ena, Mercedesov as Lewis Hamilton, najboljši golfist sveta Rory McIlroy, ki je letos razdrl zvezdniško romanco z dansko teniško lepotičko Caroline Wozniacki, in nogometaš klubskega evropskega prvaka, madridskega Reala, Gareth Bale.

Ob omenjeni trojici se za laskavo priznanje poteguje še sedmero nekoliko manj zvenečih in malce manj odmevnih, a še vedno zelo uspešnih imen iz sveta športa: atletinja Jo Pavey, tekmovalka v dresurnem jahanju Charlotte Dujardin, boksar Carl Froch, plavalec Adam Peaty, telovadec Max Whitlock, skeletonistka Lizzy Yarnold in specialna olimpijka Kelly Gallagher.

Nominirance so skupaj izbrali posebna žirija nekdanjih kandidatov za to prestižno nagrado ter uredniki športnih časopisov in televizije, odločitev o zmagovalcu, ki ga bodo slovesno razglasili 14. decembra v Glasgowu, pa je zdaj na ramenih javnosti. Stavničarji največ možnosti, da bi nasledil lanskega zmagovalca, škotskega teniškega asa Andyja Roddicka, sicer pripisujejo Hamiltonu.