Hamiltona bo zamenjal Russell, Mick Schumacher k Haasu

Namesto svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona, ki je bil pozitiven na novi koronavirus, bo za Mercedes dirkal George Russell.
Fotografija: George Russell bo na prihajajoči dirki na dirkališču Sakhir vozil za moštvo Mercedes. FOTO: Reuters Handout Reuters
Odpri galerijo
George Russell bo na prihajajoči dirki na dirkališču Sakhir vozil za moštvo Mercedes. FOTO: Reuters Handout Reuters

Dirkaško moštvo Mercedes je sporočilo, da bo na prihajajoči dirki za VN Sakhirja namesto svetovnega prvaka Lewisa Hamiltona dirkal njegov rojak George Russell.

Sedemkratni svetovni prvak Hamilton je moral svoj nastop odpovedati zaradi pozitivnega testa na koronavirus, vodilni možje moštva pa so se odločili, da priložnost ponudijo mlademu 22-letnemu Russellu, ki je v formuli ena nastopil na 36 dirkah in še čaka na prve točke.

image_alt
V nedeljo brez Hamiltona, priložnost za vnuka dvakratnega prvaka


Mercedes si je sicer britanskega dirkača sposodil pri Williamsu, katerega je član je od leta 2019, Russella pa bo nadomestil 25-letni Jack Aitken.

»Le peščica ljudi ima možnost dirkati v formuli ena, jaz pa bom v eni sezoni dirkal kar za dve moštvi. Sem izjemno hvaležen WIlliamsu in Mercedesu za to priložnost. Najlepša hvala, « je na Twitterju zapisal Russell in dodal: »Nihče ne more nadomestiti Lewisa, vendar pa bom od prvega trenutka, ko se bom usedel v dirkalnik, dal vse od sebe. Želim mu hitro okrevanje in že nestrpno čakam na to, da ta teden sedem v dirkalnik.«


Mick Schumacher podpisal za Haas


V prihodnji sezoni formule ena bo v karavani znova ime Schumacher. Nemški dirkač Mick Schumacher, sin sedemkratnega prvaka Michaela Schumacherja, je namreč podpisal večletno pogodbo s Haasom.

21-letni Mick je trenutno vodilni v skupnem seštevku formule 2, v tem tekmovanju pa je na 42 dirkah slavil tri zmage in se enajstkrat uvrstil na zmagovalni oder.

»Sem brez besed. Vedno sem verjel v to, da bom uresničil svoje sanje in dirkal v formuli ena. Rad bi se zahvalil Haasu, Ferrariju in njegovi dirkaški akademiji, ker so verjeli vame. Rad bi tudi izkazal ljubezen svojima staršema, saj jima dolgujem vse,« je dejal Mick Schumacher, ki bo pri Haasu dirkal skupaj z Nikito Mazepinom.

Preberite še:

Komentarji: