Helios Suns z drugo ameriško okrepitvijo

Košarkarski prvoligaš iz Domžal se je po Kylu Caseyju okrepil še s 23-letnim in 206 cm visokim centrom Austinom Braggom.

Objavljeno
01. september 2014 17.57
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Domžale − Košarkarski prvoligaš Helios Suns je v svoje vrste zvabil še drugo ameriško okrepitev. Po Kylu Caseyju, ki je bil prvi izbor klubskega zaključnega kampa, bo priložnost dobil tudi 23-letni Austin Bragg, ki je strokovni štab prepričal s spretno in domiselno igro na obeh položajih pod obročem in z uspešnim metom z razdalje, 206 centimetrov visoki center pa je navdušil tudi s svojo osebnostjo.

Trener Gregor Hafnar je prepričan, da mlad igralec predstavlja izjemno investicijo, saj je telesno dobro pripravljen, spreten, pa tudi vljuden in prijazen. Bragg je bil eden najboljših košarkarjev druge divizije NCAA na univerzi Western Washington, v zadnji sezoni je v povprečju na dvoboj dosegal po 17 točk, devet skokov, dve asistenci in eno blokado.

Po končanem študiju je Bragg, ki bo po ureditvi formalnosti podpisal enoletno pogodbo, odšel v kanadski Bellingham, kjer je odigral končnico prvenstva IBL, osvojil naslov in postal najkoristnejši igralec finala s povprečno 14 točkami, osmimi skoki, tremi podajami in eno blokado na tekmo. Pred dnevi je bil eden treh Američanov, ki so pomagali Soncem iz Domžal do zmage v prijateljskem obračunu s Slovanom (90:83) − ob njem in Caseyju je 12 točk prispeval tudi tretji potencialni novinec Hawkings.