Hiter konec za Velenškovo in Žganka

Na tekmi velike nagrade v Parizu sta judoista Tina Trstenjak in Andraž Jereb izgubila dvoboja za kolajne.

Objavljeno
07. februar 2016 19.55
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Pariz - Na tekmi velike nagrade v judu v Parizu Slovenci v nedeljo niso posegli po visokih uvrstitvah, nastopila sta Ana Velenšek v kategoriji do 78 kg in Mihael Žgank do 90 kg, ki pa sta izgubila že prvi oziroma drugi dvoboj.

Velenškova je bila v prvem krogu prosta, v drugem pa naletela na poznejšo zmagovalko Brazilko Mayro Aguiar in izgubila. Žgank je v svojem uvodnem nastopu premagal Maročana Imada Abdellaouija, potem pa moral priznati premoč Francozu Axlu Clergetu.

Že v soboto sta najvišje prišla svetovna prvakinja Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov in Andraž Jereb v kategoriji do 66 kg, a sta po odličnem predtekmovanju izgubila odločilna dvoboja za kolajne. Trstenjakova kljub petemu mestu ostaja vodilna tekmovalka na svetovni lestvici najboljših judoistk sveta, pariška tekma pa je dokazala, da je tudi varovanka Marjana Fabjana in Urške Žolnir ranljiva. V predtekmovanju je premagala Szandro Szogedi iz Gane, Avstrijko Magdaleno Krsakovo in Kitajko Junxio Yang ter v polfinalu nato izgubila z Japonko Miku Tashiro. V borbi za bronasto medaljo pa jo je nato premagala tudi Nizozemka Anicka Van Emden.

Jereb je ugnal Srba Marka Vukičevića, Francoza Loica Karvala in Belgijca Kennetha Van Gansbekeja, nato v polfinalni borbi izgubil z Mongolcem Tumurkhuleg Davaardorjem. V borbi za bron pa je bil močnejši tudi Korejec Baul An.

Adrian Gomboc je v isti kategoriji prišel na prag polfinala, a je v tretji borbi izgubil s Francozom Kilianom Le Blouchom. Rok Drakšič se je v kategoriji do 73 kg poslovil v drugem krogu, mladi Martin Hojak pa je v isti kategoriji izgubil že prvo borbo.