Hrvaške odbojkarice še v drugo premočne

Slovenski selektor Bruno Najdič je v ogenj poslal 16 igralk. Hrvatice so bile boljše s 3:0 in dobile tudi dodatni niz (28:26).

Objavljeno
06. september 2015 08.58
acr odbojka
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Hoče - Slovenske odbojkarice so tudi drugo sosedsko prijateljsko tekmo pred skorajšnjim evropskim prvenstvom na Nizozemskem in v Belgiji končale s porazom. Hrvatice, ki veljajo za eno od najmočnejših izbranih vrst na stari celini, so bile namreč še drugič boljše s 3:0 (23, 21, 25), vendar pa so dekleta selektorja Bruna Najdiča, ki so pokleknila tudi v dodatnem nizu (26:28), prikazala precej čvrstejši odpor kot prvič pred dnevi.

Najdič je priložnost ponudil kar 16 odbojkaricam, v začetno postavo pa uvrstil prosto igralko Katjo Medved, podajalko Mojco Božič, blokerki Saro Hutinski in Valentino Založnik, sprejemalki Anjo Zdovc in Marino Cvetanovič ter korektorko Izo Mlakar. Na drugi strani mreže je Brazilec na selektorskem stolčku Angelo Vercesi uvodoma na klopi pustil dve izkušeni zvezdnici, sprejemalko Senno Ušić Jogunico in podajalko Ano Grbac.

Slovenke so bile najbliže v tretjem nizu, ko so že imele v rokah dve zaključni žogi, a ju niso znale izkoristiti. »V prvih dveh nizih smo že precej zaostajali, nato pa le začeli loviti tekmice, a se ni izšlo. V tretjem nismo unovčili dveh zaključnih žog, tudi v dodatnem nizu smo že lepo vodili, a dopustili preobrat. Videl sem dobre in slabe plati te ekipe, kar je tudi namen takšnih dvobojev. Hrvaška je odlična reprezentanca, naš odpor pa dober pokazatelj, da ekipa napreduje in dviguje raven igre. Daleč od tega, da bi bil nezadovoljen,« je ocenil selektor Bruno Najdič.

Njegove izbranke zdaj nov test čaka v četrtek, ko bodo gostile italijanskega prvoligaša Bolzano.