Hrvat in dvojni četverec brez težav v polfinalu

Sezona veslaškega svetovnega pokala se končuje v Luzernu, kjer so Slovenci kvalifikacije sklenili s polovičnim uspehom.

Objavljeno
11. julij 2014 15.14
vidic veslanje
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Luzern - Lahki skifist Rajko Hrvat in dvojni četverec v postavi Gašper Fistravec, Gregor Domanjko, Jernej Markovc in Matej Rojec sta uspešno opravila kvalifikacije na zadnji letošnji tekmi veslaškega svetovnega pokala v Luzernu in se z drugima mestoma prebila v jutrišnji polfinale. Oba sta morala priznati premoč le nemškima posadkama, Hrvat Danielu Lawitzkemu.

»Tako Rajko kot četverec, ki je prvič letos nastopil v takšni postavi, sta nalogo opravila po načrtu. Pri obeh čolnih je bil cilj neposredno napredovanje in obe posadki sta ga z dobrim veslanjem dosegli. Pri četvercu bi za napredovanje zadostovalo že tretje mesto, a smo od štarta načrtovali drugo, sledili Nemcem in če bi se na koncu ponudila prilonost, bi napadli še njih,« je strnil vtise selektor reprezentanc Miloš Janša.

Drugi lahki skifist Marko Bolha si je s petim mestom v kvalifikacijah zagotovil repešaž, dvojec brez krmarja Janez in Aleš Zupan pa je bil najslabši med vsemi 25 čolni in je že pospravil kovčke. »Pri Bolhi nismo postavljali visokih ciljev, saj je njegov nastop nagrada za trdo delo in lepa popotnica za naprej. Dvojec pa je verjetno zdelala trema, druge razlage nimam, saj sta fanta takšen izid ob malce večjem naporu sposobna odveslati kadar koli na treningu,« je še dodal Janša.