Hrvat prepričljiv, Fistravcu le finale C

Slovenski veslač v lahkem enojcu je bil na evropskem prvenstvu najprepričljivejši v svoji predtekmovalni skupini.

Objavljeno
06. maj 2016 14.21
Posodobljeno
06. maj 2016 14.21
Rajko Hrvat
J. P.
J. P.

Brandenburg - Na jezeru Betzsee pri Brandenburgu se je s predtekmovanji začelo veslaško evropsko prvenstvo, močan nasprotni veter pa je tekmovalcem v enojcih progo podaljšal za vsaj pol minute.

Razmere niso prišle do živega Rajku Hrvatu, ki je v lahkem enojcu v svoji skupini prepričljivo zmagal in se uvrstil v jutrišnji polfinale.

»To je bila prva tekma prvenstva in sem bil še malo zadržan. Zadovoljen sem z zmago, z njo sem dal vedeti, da sem kandidat za visoka mesta, toda to je šele začetek. Zdaj nas bo vedno manj, konkurenca pa vedno bolj zgoščena. S trenerjem sva se dogovorila, da odvozim svojo tekmo ne glede na razmere in na to, kaj počnejo tekmeci, in tega sem se tudi držal,« je pojasnil Hrvat, ki je vpisal skupno četrti čas predtekmovanja, polfinale pa ga čaka jutri ob 10.40.

Drugi slovenski predstavnik Gašper Fistravec, ni bil tako uspešen, saj je bil v enojcu peti v skupini in se uvrstil v repešaž, kjer je končal na petem mestu in bo nastopil v finalu C. Tam bodo njegovi nasprotniki Nizozemec Stefan Broenink, Ukrajinec Georgij Verteletski in Latvijec Dairis Adamaitis, na voljo pa bodo končno uvrstitve od 13. do 16. mesta.