Ilka, Kline, nogometaši in odbojkarice so si pokorili Maribor

Štuhčeva je v izboru za seboj pustila Sabino Veit in Tadejo Majerič, Kline pa Filipa Flisarja in Ivana Trajkoviča.

Objavljeno
21. februar 2017 00.10
NOVINARSKA KONFERENCA ILKE ŠTUHEC
J. P.
J. P.

Maribor - Maribor je smučarsko, nogometno in odbojkarsko mesto, kar je potrdil tudi izbor najboljših športnic in športnikov v občini v minulem letu. V ženski konkurenci ni bilo presenečenja, smukaška svetovna prvakinja Ilka Štuhec je navdušila že minulo jesen s štirimi zmagami s svetovnem pokalu, za seboj je pustila tudi atletinjo Sabino Veit in teniško igralko Tadejo Majerič.

Med moškimi si je konkurenco ravno tako pokoril smučarski specialist za hitre discipline Boštjan Kline, ki je bil lani dvakrat drugi na preizkušnjah svetovnega pokala, najbližje sta mu v izboru prišla smučar prostega sloga Filip Flisar in tekvondoist Ivan Trajkovič. Ekipno se je v moški konkurenci priznanja veselil nogometni državni podprvak Maribor in v ženski pokalni zmagovalec in prvoligaški finalist Nova KBM Branik.

Med ekipami v individualnih športnih panogah je najbolj prepričalo moštvo ŽTK Maribor, med športniki invalidi Danica Padežnik, Franci Pinter in ženska ekipa v pikadu, za najobetavnejša mariborska športnika pa so izbrali plavalko Katjo Fain in veslača Jako Časa.