Infostrada: Savšek in Trstenjakova bosta olimpijska zmagovalca

Nizozemsko statistično podjetje Sloveniji napoveduje še po eno srebrno (Taljat/Božič) in bronasto (Velenšek) odličje.

Objavljeno
05. februar 2016 12.38
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nizozemsko statistično podjetje Infostrada Sports, ki se ukvarja z analizo športnih podatkov, je osvežilo virtualno razpredelnico držav, ki jim napoveduje olimpijska odličja v Riu. Izkupiček Slovencev po najnovejši prognozi ostaja nespremenjen v primerjavi z lanskim avgustom - torej štiri odličja, se je pa (na bolje) spremenil lesk predvidenih kolajn.

Lani je Infostrada slovenski olimpijski odpravi napovedala eno zlató, za katerega naj bi poskrbel kanuist Benjamin Savšek v slalomu na divjih vodah, srebrn naj bi bil kanuistični dvojec Luka Božič/Sašo Taljak, bronasti pa judoistki Tina Trstenjak v kategoriji do 63 kilogramov in Ana Velenšek (do 78 kg). Po novem se Sloveniji obetata dve zlati kolajni, konkurenco naj bi si pokorila Savšek in Trstenjakova, ter po ena srebrna (Taljat/Božič) in bronasta (Velenšek).

Slovenijo to na virtualni razpredelnici, na kateri je 83 držav, uvršča na 39. mesto z enakim izkupičkom kot Švica in boljšim kot, denimo, Švedska, Avstrija in Norveška. Na čelu bi bile ZDA s 94 kolajnami, od tega 42 zlatimi, Kitajska (82 odličij, 34 zlatih) in Rusija (69 kolajn, 25 zlatih). Hrvaška bi se okitila z devetimi odličji, Srbija pa z osmimi - obe s po tremi najžlahtnejšega leska. Mimogrede: Infostrada je pred zadnjimi zimskimi olimpijskimi igrami predlani v Sočiju Sloveniji napovedala šest kolajn, od tega tri zlate. Izkupiček, vemo, je bil boljši: osem odličij, od tega po dve zlati in srebrni ter štiri bronasta.