Ivan Trajković po bronu na SP: »Zmanjkalo je malo sreče«

V polfinalu je moral slovenski tekvondoist premoč priznati tretjepostavljenemu Nemcu Alexandru Bachmannu (13:15).

Objavljeno
29. junij 2017 12.34
Posodobljeno
29. junij 2017 12.34
tre*tekvondo Trajkovič
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

Mudžu - Za vnovično veselje slovenske odprave na svetovnem prvenstvu v olimpijskem tekvondoju v Južni Koreji je poskrbel visoko ambiciozni Ivan Trajković, ki se je okitil z bronom v kategoriji do 87 kilogramov. Potem ko je včeraj nanizal tri zmage, je doseženo skušal še potrditi v današnjem polfinalu, v katerem pa je moral priznati premoč 22-letnemu Nemcu Alexandru Bachmannu (13:15).

Zmagovalec je tako upravičil višji rejting in vlogo tretjega nosilca tekmovanja, Trajković je (bil) številka 7 na prvenstvu. Zdaj Nemca, na veliko razočaranje domačih gledalcev, ki so se te dni že veselili štirih zlatih odličij, v finalu čaka prvopostavljeni Rus Vladislav Larin, ki je imel precej dela s korejskim adutom Kyo-don Inom in ga šele v končnici obračuna strl z 8:6.

S končnim tretjim mestom je 25-letni slovenski as ponovil podvig iz mehiške Pueble izpred štirih let, ko je bil, tedaj še v kategoriji nad 87 kilogramov, ravno tako bronast. Bachmann je danes bolje začel, vodil z 2:0, nato se je v prednosti z 8:5 znašel Trajković, a je Nemec izenačil na 10:10, v končnici pa bil le malenkostno boljši za zmago s 15:13. S tem je Slovencu preprečil, da bi se mu maščeval za poraz na letošnjem odprtem prvenstvu Belgije.

»Dvoboj je bil kar izenačen. Rabil sem kakšno minuto, da sem prišel 'noter'. Potem pa je kar šlo. Čutil sem utrujenost proti koncu druge in tretje runde. Posledično je malo padla koncentracija. Na koncu mi je zmanjkalo malo sreče. V zadnjih petih sekundah sem prejel točko in Nemec je šel v finale,« se je na današnji dan ozrl Trajkovič in nadaljeval: »Ko sem povečal agresivnost, sem povečal intenzivnost. S tem se je povečala utrujenost. Borbe v dveh dneh so težka stvar, tega nismo navajeni. Prvič sem se tako boril. Utrujenost me je zdelala. Padla je koncentracija, blok.«