Iztok Čop vodja slovenske odprave v Riu

Izbira ni presenečenje, saj je nekdanji veslač, zdaj podpredsednik OKS, naš najuspešnejši olimpijec po osamosvojitvi.

Objavljeno
08. september 2015 16.16
jer*Iztok Čop - OKS
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Člani izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez (IO OKS) so na današnji seji v ljubljanskem salonu Orhidej razpravljali tudi o izbiri vodje slovenske reprezentance na poletnih olimpijskih igrah prihodnje leto v Riu de Janeiru in pričakovano potrdili nekdanjega vrhunskega veslača Iztoka Čopa.

Spomnimo: pred štirimi leti je bil na čelu slovenske odprave tedanji podpredsednik (in zdajšnji predsednik) OKS ter prvi mož Jude zveze Slovenije Bogdan Gabrovec, še štiri leta prej v Pekingu bivši kajakaš Andraž Vehovar, lani na zimskih igrah v Sočiju pa je bila ta vloga zaupana nekdanji smučarski tekačici Petri Majdič.

Iztok Čop je trenutno podpredsednik OKS in prvi mož strokovnega sveta za tekmovalni šport, obenem pa najuspešnejši slovenski olimpijec po osamosvojitvi. Olimpionik je postal na igrah v Sydneyju, kjer je z Luko Špikom v dvojnem dvojcu osvojil prvo slovensko zlato olimpijsko odličje v samostojni državi. Pred dvema mesecema se mu je Mednarodna veslaška zveza (FISA) poklonila s prestižno nagrado, plaketo Thomasa Kellerja.