Jan Pokeršnik se je vrnil v ACH Volley

Slovenski odbojkarski reprezentant je v prvem delu sezone branil barve švicarskega predstavnika v ligi prvakov Lugana.

Objavljeno
01. februar 2016 08.26
J. P.
J. P.

Ljubljana - Državni prvaki, odbojkarji ACH Volleyja, bodo ključni del domače prvoligaške in interligaške sezone pričakali okrepljeni na sprejemalskem igralnem položaju, na katerem so bili - kljub številčnosti - najšibkejši. Ob kapetanu Andreju Flajsu, Avstralcu Samuelu Walkerju, zamejcu Jerneju Terpinu in Žigi Doniku bo konkurenco zaostril še povratnik, član slovenske izbrane vrste Jan Pokeršnik, ki se je lani okitil s srebrom na evropskem prvenstvu v Bolgariji.

V prvem delu te sezone si je 26-letni in 199 centimetrov visoki Korošec - tudi njegov starejši brat Danijel je še lani nosil majico ACH Volleyja, zdaj pa je član SIP Šempetra - kruh služil pri švicarskem predstavniku v ligi prvakov Luganu, vendar pa prav veliko priložnosti za dokazovanje ob Belorusu Andreju Radzjuku in Fincu Mattiju Hietanenu ni dobival. Zdaj bo klub sezono nadaljeval stopničko nižje, v pokalu CEV, kjer so apetiti razumljivo nekoliko manjši, zato sta z njim pogodbi že prekinila Pokeršnik in brazilski podajalski veteran, 41-letni Marcelo Elgarten.

Jan je pred selitvijo k Luganu prve mednarodne izkušnje nabiral v Franciji pri Beauvaisu, na slovenskih parketih pa branil tudi barve kamniškega Calcita Volleyballa. Pogodbe z Ljubljančani, ki jim bo pomagal do konca sezone, sicer še ni podpisal, v klubu pa upajo, da bo lahko nastopil že v soboto v ligaškem dvoboju modre skupine s Triglavom.

»Vrste Lugana je zapustil prvi organizator Elgarten, s švicarskim podajalcem Kasparjem Bürgejem pa se nisem najbolje ujel, zato sem se odločil, da zamenjam klub. Pojavila se je možnost vrnitve v ACH Volley, tako da bom do konca sezone pomagal ljubljanski zasedbi, nato pa bomo videli, kako naprej,« je poudaril otrok Fužinarja, ki je pod Andreo Gianijem v reprezentanci nastopal na korektorskem položaju, na katerem ga bo lahko - kot zamenjavo za Američana Erica Mochalskega - porabil tudi trener slovenskega prvaka Zoran Kedačič.