Janežič v sposojeni opremi zasedel četrto mesto

Dvajsetletni Luka Janežič je na mitingu diamantne lige v Londonu tekel na 400 metrov.

Objavljeno
23. julij 2016 16.12
Posodobljeno
23. julij 2016 16.12
Atletski miting, Luka Janežič Velenje 1.7. 2015
A. V.
A. V.

London - Na mitingu diamantne lige v Londonu se je izkazal tudi drugi Slovenec Luka Janežič. V teku na 400 metrov je zasedel četrto mesto (45,54 sekunde) in je le za 32 stotink zaostal za svojim letošnjim rekordom. Zmagal je nekdanji evropski podprvak in domačin Matthew Hudson-Smith (45,03). Drugi je bil Deon Lendore iz Trinidada in Tobaga (45,34), tretji pa drugi Britanec, sicer v Sudanu rojeni Rabah Yousif (45,45).

Dvajsetletni Janežič, peti na letošnjem EP, je tekel na neugodni prvi progi in je moral, tako kot ostali, dvakrat na start, ker je bil najprej diskvalificiran nekdanji evropski prvak (2014) in domačin Martyn Rooney. Janežiča so na koncu ugnali le trije tekmeci, prehitel pa je tudi Jonathana Borleeja (6., 45,63), člana belgijskih štafet 4 X 400 metrov, ki je osvajala odličja na največjih tekmovanjih.

"Zelo sem zadovoljen z rezultatom in uvrstitvijo na mojem prvem nastopu. Pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru sem dokazal, da sem že sedaj v dobri formi. Obenem pa je pred mano še obdobje treninga, šel bom tudi na Roglo, saj se želim čim bolje pripraviti na največje tekmovanja leta in še nekoliko popraviti svojo formo," je povedal Luka Janežič. "Uspel je šele tretji štart, zato je bilo nekaj živčnosti, vendar pri vseh. Uspel sem se dobro zbrati in držati dober ritem vse do cilja. Zame je bilo še malo težje in zelo stresno tudi pred tem, saj nisem dobil kovčka po prihodu na letališče in sem tekel v sposojeni opremi. Ne glede na vse, pa sem opravil dober tek na največji seriji mitingov in sem s tem zelo zadovoljen," je še dodal.

Dvaindvajsetletni Robert Renner, drugi slovenski predstavnik v britanski prestolnici in bronast na letošnjem evropskem prvenstvu v Amsterdamu, je bil včeraj peti v skoku s palico (5,65 m). Za oba obetavna slovenska atleta je bil to prvi nastop na najprestižnejši seriji svetovnih mitingov. Rennerjeva disciplina letos šteje tudi za diamantno nagrado, moški tek na 400 metrov pa ne.

Že včeraj se je na mitingu v Londonu izkazala tudi Američanka Kendra Harrison. Na 100 m ovire je postavila nov svetovni rekord.