Janežič zmagal v Madridu, Mihalinčeva druga

Slovenski atletski rekorder Luka Janežič (Kladivar) je s časom 46,70 opravil z vso konkurenco v teku na 400 metrov.

Objavljeno
26. februar 2016 23.50
J. P.
J. P.

Madrid - Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar Celje) je na atletskem dvoranskem mitingu v Madridu s časom 46,70 opravil z vso konkurenco v teku na 400 metrov, s čimer je tudi potrdil normo za marčevsko svetovno prvenstvo v Portlandu, enako kot Maja Mihalinec (Velenje), ki je bila s časom 7,27 druga v teku na 60 metrov. Premoč je morala priznati zgolj Michelle Lee Ahye (7,19), članici bronaste štafete Trinidada in Tobaga na 4 x 100 metrov na lanskem svetovnem prvenstvu v Pekingu.

»Vesel sem zmage na močnem mitingu, saj sem znova dokazal, da sem lahko konkurenčen tudi na tujem in ne zmagujem zgolj v slovenski konkurenci. Z izidom sem zadovoljen, še enkrat sem potrdil normo za svetovno prvenstvo. V prvem krogu vnovič nisem prišel na prvo mesto, kar je bil moj cilj. Moral sem prehitevati in se zato kar potruditi, da sem ciljno črto prečkal prvi. Ker sem imel najboljši prijavljeni izid, sem pričakoval lažjo zmago. V Beograd, kjer sem nameraval tekmovati prihodnji teden, ne potujem, v Ljubljani bova s trenerjem Rokom Predaničem opravila manjše priprave pred svetovnim prvenstvom. Posvetila se bova vajam moči in hitrosti. Madrid je bil torej zame generalka pred največjim tekmovanjem zimske sezone,« je poudaril 20-letni Janežič, lani tretji na evropskem prvenstvu do 23 let, ki je letos mejo dvoranskega državnega rekorda prestavil na 46,32 sekunde.

Mihalinčeva, ki je v kvalifikacijah tekla 7,28, je v finalu izenačila svoj izid sezone in hkrati najboljši letošnji čas v Sloveniji. »Zadovoljna sem z doseženim, čeprav mi je spet zelo malo zmanjkalo do osebnega rekorda, ki ga lovim že nekaj časa in sem ga sposobna odteči. Stalno tečem pod 7,30, kar je lep napredek od lanske sezone. Še vedno največ časa izgubljam na štartu, preostanek teka je dober,« je prepričana Maja, ki bo v torek nastopila še v Beogradu.