Janja in Domen zmagala v Škofji Loki, Adam Ondra bo predaval v Kranju

Ta čas najuspešnejša slovenska športna plezalca sta tudi skupno vodilna v težavnostnem DP.

Objavljeno
05. november 2017 11.37
J. P.
J. P.

Škofja Loka - Slovenska športna plezalka Janja Garnbret (Šaleški AO), ki se je že pred kranjskim finalom predčasno okitila z zmagovalno lovoriko v težavnostni sezoni svetovnega pokala, ostaja neporažena tudi po tretji preizkušnji državnega prvenstva. Po Šmartnem in Tržiču si je včeraj konkurenco pokorila še v Škofji Loki, v finalu je namreč zmogla 36 gibov in za las pustila za seboj Mino Markovič (Plus), ki se je morala tako še tretjič zadovoljiti z drugim mestom (35+). Ptujčanka je sicer tako v predtekmovanju kot v večernem finalu vpisala povsem enak dosežek kot Tjaša Kalan (Kranj), je bila pa skoraj minuto in pol hitrejša.

Med moškimi je v odsotnosti do včeraj vodilnega Martina Berganta (Škofja Loka) s konkurenco drugič zapovrstjo opravil Domen Škofic (Radovljica), ki je vpisal finalni rezultat 34+ in se tako tudi v skupni razvrstitvi dokopal do vodstva. Drugič letos je bil drugi Jernej Kruder (33+, Celje), za zadovoljstvo domačih navijačev pa je poskrbel tretjeuvrščeni Milan Preskar (31+), eden od sedmih plezalcev, ki so predtekmovalno smer zmogli do vrha. Finalno dejanje sezone državnega prvenstva bo čez tri tedne v kranjski dvorani Zlato polje.

Ondra za uvod v kranjski spektakel

V kranjski plezalni spektakel prihodnjega konca tedna bo vse navdušence popeljal najboljši tekmovalec vseh časov, Čeh Adam Ondra, ki je letos s preplezano smerjo 9c znova premikal mejnike. Trikratni svetovni prvak in večkratni zmagovalec svetovnega pokala, eden najprijetnejših in najdostopnejših ljudi v vrhunskem plezanju, bo svojo zgodbo iz navpičnice delil z javnostjo v četrtek, 9. novembra 2017, ob 19. uri v kranjskem Cineplexxu. Predavanje bo v anglešini. Izkušeni 24-letnik iz Brna bo ob fotografijah in videu predstavil svoje plezalne začetke in domača plezališča, osrednjo pozornost pa posvetil svojima najodmevnejšima projektoma zadnjega obdobja - Silence, prvi smeri na svetu z oceno 9c, in Dawn Wall, prvi ponovitvi najtežje večraztežajne smeri na svetu.