Jelenc: Četrtek bo dan D

Narasle vode na Poljskem povzročajo težave prirediteljem EP v slalomu na divjih vodah v Krakovu.

Objavljeno
05. junij 2013 19.19
acr*Jelenc SLOKA 2011
Tanja Volarič, šport
Tanja Volarič, šport
Krakov -Tudi danes na prizorišču EP v slalomu na divjih vodah niso sprejeli odločitve o usodi prvenstva, je pa direktor slovenskih reprezentanc Andrej Jelenc, ki opravlja vlogo tehničnega delegata, zagotovil, da se bodo gotovo odločili v četrtek.

Kakšen so trenutne razmere v Krakovu?

Celotna proga je še vedno pod vodo in tudi zaprta. Narejena je bistvu v kanalu na reki, v katero je naneslo tudi cel kup dreves, voda pa v progo vdira tudi iz spodnje strani. Organizatorji so se odločili jutri poskusiti še z odpiranjem vseh zapornic na jezu, s čimer bi čez spravili čim več vode, nato pa jih spet zaprli. Bomo videli, ali jim bo to uspevalo. V nasprotnem primeru, bom poskušal jutri odteči, da EP odpovedjo.

Je to povsem vaša odločitev, glede na to, da ste tehnični delegat EP?

Žirija je tista, ki sprejme končno odločitev, vendar so njeni člani že dejali, da bo tako, kot bom jaz odredil.

Voda še narašča?

To ne, tudi dežja ni več, le malo rosi in tudi čez vikend naj bi bilo predvsem sončno. Se je pa v strugi nabralo toliko vode, da morajo doseči, da najprej odteče, zato bodo tudi poskusili z odprtjem vseh zapornic za nekaj ur.

Zakaj se tako vztraja pri izvedbi EP, če pa so razmere tako nemogoče?

Ker so organizatorji rekli, da še enkrat prvenstva ne bodo mogli izvesti, saj nimajo denarja za ponovitev, drugega organizatorja pa ni. Pred nekaj leti je bilo podobno na Slovaškem, a so v Bratislavi tedaj takoj zagotovili, da lahko EP pripravijo v rezervnem terminu, saj jim je denar zagotovilo ministrstvo. Treba je vedeti, da gre v tem primeru za dvojne stroške, saj je treba še enkrat postaviti vse spremljevalne objekte in zagotoviti službe.

Koliko je vse skupaj podobno Bratislavi 2010, ki ej bila v ponovljeni različici s tremi posamičnimi odličji za Slovence najuspešnejše EP doslej?

Morda je še huje. Tu je pod vodo tri četrtine proge, stebri za vratica iz nje gledajo le 20 cm, kar pomeni, da bi morala voda pasti za 3 m. Zdi se mi pošteno, da damo organizatorjem priložnost, da jim izkažemo zaupanje, če že menijo, da še lahko rešijo EP. A če se bo izkazalo, da ne gre, ne bomo vztrajali.