Judo: tri slovenske zmage v Nemčiji

Na evropskem pokalu v judu so se z zlatimi odličji okitili Tina Trstenjak, Anka Pogačnik in Rok Drakšič.

Objavljeno
21. julij 2013 13.24
sipic/JUDO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Sindelfingen - Slovenski judoisti Tina Trstenjak, Anka Pogačnik in Rok Drakšič so zmagali na tekmi evropskega pokala v Nemčiji. Tina je v kategoriji do 63 kg v finalu odpravila Nizozemko Jennifer Wichers, Anka v razredu do 70 kg Italijanko Jennifer Pitzanti, Rok pa je bil v kategoriji do 73 kg premočan za domačega upa Reneja Schneiderja.

Dvaindvajsetletna Celjanka Trstenjakova, bronasta z aprilskega EP v Budmpešti, je na poti do finala snela skalp Gruzijki Šoreni Šaradze, Nizozemki Marit de Gier ter Nemkama Melini Wehmeyer in Svei Schwäbe, evropski prvak Drakšič, 26-letnik iz Griž, je po vrsti izločil Britanca Daniela Williamsa, Romuna Dana Gheorgheja Fasieja in mladega domačega asa Juliana Koleina, 21-letna Pogačnikova pa je do finala na kolena spravila domačinko Jennifer Schmitz, Italijanko Valerio Ferrari in Gruzijko Nino Odzelašvili.

Slovenski uspeh je z drugim mestom dopolnil Matjaž Trbovc (do 60 kg), ki je moral v sklepnem obračunu priznati premoč Izraelca Artioma Arshanskega, potem ko je pred tem odpravil njegovega rojaka Alona Rahimo, Belorusa Arifa Bagirova in Nemca Dannyja Paula Kiela. Tretja je bila Ana Velenšek (do 78 kg), ki je najprej odpravila Nemko Marie Branser, nato pa premoč priznala poznejši zmagovalki, domačinki Kerstin Thiele. Gašper Jerman (do 90 kg) je končal na devetem mestu po zmagi nad Belgijcem Thorgalom Auspertom in porazom proti Rusu Vjačeslavu Ribinu.