Junaki Superbowla (začasno) izgubili zmagovito lovoriko

»Res je, mislim, da smo izgubili pokal,« je dan po velikem slavju v ligi NFL priznal trener Baltimorja John Harbaugh.

Objavljeno
05. februar 2013 11.41
Posodobljeno
05. februar 2013 12.07
NFL-SUPERBOWL/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si
Ljubljana - Tudi letošnji finale lige severnoameriške lige ameriškega nogometa (NFL) oziroma XLVII Superbowl je imel vse kar se za enega najbolj gledanih športnih spektaklov na svetu tudi spodobi - dramatično tekmo do zadnje minute, nastop pop zvezdnice Beyonce ter...izgubljeno lovoriko.

Člani moštva Baltimor Ravens so namreč v nedeljo pozno v noč slavili veliko zmago nad San Franciscom 49, ki jim je prinesla drugi naslov prvakov v klubski zgodovini. Sprva so se junaki iz Baltimorja odpravili v hotel, nato pa zmagovito rajanje nadaljevali v enem od klubov v New Orleansu, kjer jim je zabavo pripravil lastnik kluba Steve Bisciotti.

S seboj so prinašali tudi dragoceno lovoriko imenovano trofeja Vinca Lombardija, ki pa se je med slavjem nekje »založila«. Trener zmagovite ekipe John Harbaugh je namreč v ponedeljek stopil pred ameriške novinarje in pojasnil: »Lovorike vse od včeraj zvečer sploh nismo videli. Mislili smo, da smo jo izgubili.«

Toda Harbaugh je nato vendarle pokazal lovoriko, ki je je tudi letos izdelalo podjetje Tiffany v sodelovanju z nekaj manjšimi podjetji. Kaj se je dogajalo z lovoriko oziroma kje so jo »založili« ostaja skrivnost, ki jo nihče v klubu ni pripravljen razkiriti.

Danes bo na ulicah Baltimorja tako organizirana velika parada na kateri bo moč videti tudi »zloglasno« lovoriko.