Justin Gatlin letos najhitrejši tudi na 200 m

Šprinter je na ameriških kvalifikacijah v Eugenu postavil izid sezone, kar je v skoku s palico uspelo tudi Jennifer Suhr.

Objavljeno
29. junij 2015 09.41
SPO-RUN-2015-USA-OUTDOOR-TRACK--FIELD-CHAMPIONSHIPS---DAY-4
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Eugene - Na ameriških kvalifikacijah za avgustovsko svetovno prvenstvo v Pekingu sta se v Eugenu najbolj izkazala šprinter Justin Gatlin in skakalka s palico Jennifer Suhr. Prvi je najboljši izid sezone na svetu s časom 19,57 dosegel na 200-metrski razdalji, druga pa je s palico preskočila 4,82 m, kar je prav tako nova najboljša znamka letos.

Rezultat Gatlina je (izenačen) deseti najhitrejši v zgodovini, ob katerem ne more mirno spati niti svetovni rekorder (19,13) Usain Bolt. Jamajčan v tej sezoni drži šele enajsti najhitrejši čas - 20,13 sekunde je tekel ob zmagi na mitingu v Ostravi konec maja.

»To je bil moj najboljši tek, ki sem ga doslej prikazal. Zelo sem zadovoljen, saj sem želel dati z nastopom tudi neko sporočilo, kar mi je tudi uspelo. Vsi se želijo čim bolje pripraviti za SP. Sam se nadejam, da bom ohranil visoko formo,« je dejal 33-letni Gatlin, ki je za 36 stotink premagal drugouvrščenega Isiaha Younga, siceršnjega partnerja na treningih.

Gatlin je sedaj peti najhitrejši šprinter na 200 metrov v zgodovini. Hitrejše čase so pred njim dosegli Bolt, še en Jamajčan Yohan Blake ter rojaka Michael Johnson in Walter Dix.