Kamničanom zmaga, Ljubljančanom dodatni niz

Teden dni pred štartom prvoligaške odbojkarske sezone sta se v prijateljskem dvoboju pomerila finalista prejšnje.

Objavljeno
01. oktober 2016 19.19
lvi-Odbojka
J. P.
J. P.

Ljubljana - Finalista minule prvoligaške odbojkarske sezone, ACH Volley in Calcit Volleyball, sta se včeraj v prijateljskem dvoboju teden dni pred začetkom novega tekmovalnega obdobja pomerila v Tivoliju, zmage z 2:1 (23, 21, -17) so se veselili Kamničani, Ljubljančani pa so bili s 15:10 boljši v dodatnem četrtem nizu, za katerega sta se dogovorila trenerja Zoran Kedačič in Gašper Ribič.

Obe zasedbi se tik pred začetkom nove sezone še ubadata s težavami na korektorskem mestu, saj po odhodu Tončka Šterna (Calcit) in Erica Mochalskega (ACH) še nista našli ustreznih zamenjav. Tako bosta očitno morali rešitev najti znotraj obstoječega igralskega kadra, pri Kamničanih je temu igralnemu položaju najbližje Primož Vidmar, pri Ljubljančanih pa David Kumer, ki se je nazadnje kalil v Šempetru, toda tam kot sprejemalec.

Ribič je lahko vnovič računal na pomoč Domna Kotnika, ki je igral prva dva niza in prispeval sedem točk, štiri manj kot najučinkovitejši pri gostih, kapetan Andrej Štembergar Zupan. Še vedno je manjkal novinec iz Salonita, poškodovani mladi sprejemalec Jure Okroglič. Zmaji so pred tem odigrali tudi prijateljski dvoboj z zamejsko Posojilnico Dob (ta konec tedna se meri na turnirju v Murski Soboti) in se veselili zmage s 3:1 (22, -26, 23, 19).